Saturday, July 17, 2010

cEriTA peNgaLAMan PerTAma....ssssttt....

Posted by erienaerin at 1:43 PM
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
KOL 3.00pagi

Sedang asyik parut kuih sarang semut,tgok jam...wahhh!!!kol 3.30 pagi??!!wat kuih x hingat donia.kuih kat oven ada 1 tray,hero cilik aku plak nangis nak susu.basuh2 tangan,landing baik punya kat tepi anak aku.tup2...aku di alam lain!aku tertido rupanya.sadar2 hujan tgh lebat,kuih aku kat oven bukan lagi sarang semut tp dh jd sarang lebah.OH NO!!rentung.

KOL 6.00pagi

Aku dh bengang,aku sambung tdo ler...mamai beb...aku tersadar lagi.dengar suara kakak aku panggil minta hanta g keje.dengan separa normal aku bgtau,KO MASUK LAMBAT JELA RINI.AKU NGANTUK SANGAT NI.BARU JE TERLELAP.tup2..aku tengok kakak aku merempit g keje dlm hujan lebat.aku selak langsir,ada petir plak tu(pergh!!!mcm kat filem)....huwaaa!!!!rasa bersalah menebal kat dlm hati..kenapala aku wat kakak aku mcm ni.sibuk sangat nk membuta x sudah2...sampai ke saat ni pun aku masih rasa bersalah....

KOL 8.30pagi

Wahhh!!!mcm bos rini aku masuk lambat...ni la akibatnya kalau tido lambat.mata dah mcm belalang kunyit la plak bengkak.nak wat camne,nk siapkan sample kuih pnya psl.aku keje...balik kol 6.Balik keje kena g pasar beli lauk,amek anak.Sampai rmh dh 6 lebih...asar selalu nyaris2 terbabas.masak punya masak Maghrib pun tiba.Kol 7.45 hubby nk g keje.Makanan kena sediakn.nk layan anak ngaruk lagi.bole sawan beb kalau hilang sabar...nyampah aku klu hubby keje malam..sbb aku kena jadi FLASH WOMEN...penat maksimum.2 blm lagi tgok baju yg nak kena lipat...pergh!!bole berbuih beb mulut.

KOL 9.00pagi

Operasi membuat BLOG pun bermula.aku bekerjasama ngan kakak ipar aku telah meng ularkan diri kami selama setengah hari semata2 utk menghasilkan BLOG aku.TADAAA!!berjaya juga akhirnya ERIENAERIN WORLDS.tajuk ni bukan bersempena mawi ea.tp disebabkan BLOG ni aku yg punya,so suka ati akula,hahaha.walaupun aku still blurr2 katak.aku bedal jela...ni pun aku dah rasuah kakak ipar aku mee goreng siap nugget lagi ngan teh sebungkus.fuhh...masib baik x minta KFC...haha..tq KAK WIN....

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting