Saturday, January 28, 2012

CONTACT LENS LA BUKAN TRAFFIC LIGTH

Posted by erienaerin at 3:17 PM 2 comments
Agak lama x update blog.banyak kerja yang perlu dibuat,ditanggung,digalas...haha geli je.ok,tadi bila aku ngadap fb aku,terbaca kisah sorang member aku ni,pasal CONTACT LENS murah tuuuu......mata dia dah kena kuman pun sampai kena inject.terus aku teringat pengalaman aku tentang menatang warna warni ni.

Bulan lepas aku ngan adik aku mama kemaruk sangat nak g beli contact lens.pastu kitaorang g ler Tesco.kitaorng g beli kat kedai yang ada jual barang2 pompuan spt skaf,make-up,sikat,bla~bla~bla....tu.dah nampak menatang ni tersusun berbotol2 kat depan kedai tu,sambar ler sorang sepasang.x silap aku sepasang rm38.

Dipendekkan citer,excited bebenor nak guna menatang ni,sampai je rumah kitaorang pun try ler...huk aloh,bila pakai tu mmg rasa berpasir la biji mata aku ni.mmg rasa terganggu sangat2 kat mata.bila tutup mata,punya la gatal sangat2 biji mata aku.mula2 aku fikir,mungkin sbb aku dah lama x guna kot menatang ni,spec aku pun dah arwah di kerjakan oleh Zikry.

Tapi pas seminggu pun x berubah,plak tu bila aku keluar je rumah,mak oi,meleleh air mata aku.kena je cahaya kat luar mata aku langsung xleh nak buka arrr....mampos kalau camni.mata boleh tercabut la.plak tu,sebelah mata tu mmg kabur.aku bilang kat hubby,dia try ler pakai pastu dia cakap jangan pakai lagi.aku ingat mata aku je kena macam tu,adik aku pun kena gak.

Serik2....xnak aku guna lagi yang dalam botol tu.nak g beli lagi kat kedai yang sama mmg x harap la.last2 aku buang menatang tu,aku beli yang lain kat kedai cermin mata punya.mahal sikit je pun....tapi xpe,janji x sakit mata aku.bila guna yang baru ni,xdela rasa kabur ke berpasir ke....huhuhu

Tayang sikit mata baru,huahuahua.....jadi kalau beli menatang ni yang dalam botol tu,baik2 ler.tapi baik pakai spec kan,senang sikit.ni kang,klu casing xde nak humban mana mata palsu ni,hihihi....

Tapi aku xleh lupa sorang minah ni,cakap punya la dasyat kerek manjang...tup2 dia kata nak pakai traffic ligth.blurr jap sambil tersenyum....rupanya dia nak cakap,dia nak pakai contact lens tapi dah tertukar ayat,nak pakai traffic ligth kat mata....huhuhu.........hampeh.



Wednesday, January 4, 2012

KETINGGALAN KTM DOH

Posted by erienaerin at 4:23 PM 1 comments
Orang lain dh meleleh air mata ngan hingus,aku baru nak tercangguk ngadap citer OMBAK RINDU.bulan lepas hubby tanya aku,ada ke novel OMBAK RINDU....of course la ada sayang oi....dah khatam byk kali gak.hubby tanya sedih sangat ke citer tu sampai member dia boleh tangkap leleh.dgn yakinnya aku bgtau mmg sedih la klu menghayati habis novel tu.filem?guwe ngak tau dong...

Nak g panggung,xde maknanya....nk amek ASTRO FIRST?x payah ler nak gatal2 tangan g tambah bil ASTRO yang dh sememangnya klu g PIZZA bole kenyang tu.aku tunggu punya tunggu,akhirnya adik aku g beli DVD.hehe,wajib pinjam.,
Ok,ini aku punya pandangan pasal citer ni la.....jawapannya,semestinya TAK BEST LANGSUNG!!!nak nangis?lagi la xde masa.baik aku baca novel lagi best.nasib baik x g panggung,maunya aku tido.tau la citer yang dalam novel tebal tu x boleh nak sumbat semua jadi filem yang hanya di tayangkan dalam masa 2 jam.tapi sepatutnya,sumbat jela citer pasal si minah kampung ni yang sedih2.ni x,balik2 citer terpeluk2.tu pun orang boleh nangis ke?x faham aku.dah la tu,citer terkerat2 lak.haish pening aku.

Kalau aku nak komen ketidak puasan hati aku pasal citer ni,mmg panjang ar.tapi kang cam emosi plak.dah ar tengok DVD pinjam lagi nak kecoh.aku rasa lagu citer tu lagi best dari citernya.hmm,boring,boring,boring.baik tgok MISTERI JALAN LAMA,huhuhu....



Tuesday, January 3, 2012

BUBYE 2011

Posted by erienaerin at 5:37 PM 2 comments
Dah 3hari masuk tahun baru iaitu 2012.tahun yang di katakan akan berlakunya pengakhiran alam semesta ini.masa sambut tahun 2000,aku masih lagi tercanguk kat tingkatan 4.huh,sekarang ni umur ngan berat badan pun dah naik angkanya beb!

Hari ni aku rasa nak mengepo tentang kejadian2 yang berlaku dlm keluarga aku pada tahun 2011.tapi aku ni bukan ada diari pun jadi x semua la yang terjadi bole aku citer kan.

Tahun 2011,bermula ngan mak aku resign pas keadaan kesihatan tak mengizinkan.mata mak dah x berapa nampak untuk wat kerja.pastu,disusuli ngan perkahwinan adik kesayangan aku.majlis perkahwinan yang mula2 di rancang dengan baik tetiba bertukar ngan kejadian kaget.mau taknya,sepanjang majlis berlangsung hujan turun ngan lebatnya.tapi alhamdullilah,walaupun hujan lebat tetamu yang hadir pun dtg macam hujan yang lebat tu,huahuahua.....
Ni mak ngan kakak aku.

Pas 2 hari majlis adik aku,mak aku kena serangan stroke.bahagian belah kiri badan mak x bergerak.mak masuk spital HSI.

Bulan march....kakak ipar aku bersalin....dapat baby boy.kena operation sbb baby dia songsang.
Amek gambo pas baru bangun tidur,hahaha
Adik aku,mama n Darwisy
 
Bulan April.....Zikry 2 tahun!!!

Bulan May,celebrate hari ibu untuk aku n mak

Bulan 6,bulan yang di nanti,hihihi....
Nak beranak pun merayap g....saje je nak menyibuk tengok highway baru g desaru.
yeh~yeh...diriku yang tembam.gambar last sebelum bersalin.
29hb,6.2011....lahir lah Aqilah......
Aqilah Binti Sahrezal...3.27kg

Bulan July,adik aku lala masuk ILP
 
 Bulan ogos 3rd Anniversary aku :)

Bulan september.....banyak peristiwa....
Hari raya
Birthday hubby

Adik aku,mama kena rompak.abih dah kepala kena takek mcm kelapa.Bertambah sedih,dia keguguran.
Birthday aku
Mak masuk ICU



Bulan October....genap usia abah 55tahun....

Bulan November~December,mak balik dari spital dan adik bongsu aku mirul,dah habis SPM.

Hmm,berakhirnya tahun 2011,semoga dengan izin Allah berakhir juga la kesedihan kami untuk tahun sudah.semoga kehadiran tahun 2012 ini,membawa perubahan ke arah kebaikan untuk kami semua.err..kenapa ea tiap kali tahun baru mesti ada azam baru?aku?x payah nak ber azam sangat la,huhuhu....xtau nk bubuh apa lg.layan DVD plak ar,ngeh~ngeh.....


Monday, January 2, 2012

BALIK KAMPUNG...OoOoO...BALIK KAMPUNG

Posted by erienaerin at 11:50 PM 2 comments

Selamat tahun baru di ucapkan kepada pakcik selamat dan mereka2 yang selamat,ahakz....apa aktiviti yang korang wat cuti2 ni?aku?guwe balik kampung,ohoi....hubby kerja jadi aku bawak ler anak2 aku balik kampung.adik aku blm balik asrama jadi dia la yang teman mak kat rumah,aku g merayap,hahaha.....

 Sebelum balik kampung,posing dulu kat depan bunga2 yang aku ternak tu,hahaha....bunga orkid yang telah togel pun.
 Handsome kan anak aku?haha...eh,anak aku suka hati ar nak puji.xkan aku nak suruh orang yang puji lak.
 Haaa,ni tempat abah aku letak bot...tong2 tu guna untuk ternak kupang.tapi bukan abah aku yang ternak.abah aku tangkap ikan je....
Tu dia.....Encik Hasim yang hensem,hehehe....
Sibuk sangat nak naik bot atuknya.....x gerak pun xpe,janji dpt naik lorh.....

Ni adik sedara aku.dia la yang masak kan untuk abah ngan adik aku.rumahnya sebelah je ngan rumah abah.
Sama tak muka kitaorang?dah sedara mara,mesti la sama kan....ngeee....
Sebelum balik,nyibuk tengok diaorang ni ngemas ngan bakor dedaun kering
Aktiviti bergotong royong,huhuhu....
Gemuk eh?hahaha....ada aku kisah?
Awek2 ni,anak kepada adik sedara aku...dalam istilah lain,semestinya la anak sedara aku

Sebenarnya x jauh pun kampung aku....dalam beberapa kilogram kilometer je.boleh g balik 5x dalam 1 hari.tapi apa kejadahnya ulang alik 5x ye x?xde motif langsung.ada masa ti nak balik lagi.nak g honggat pokok rambutan belakang rumah abah.dah berwarna warni tu.nyum~nyum.....ti sembang lagi.anak guwe mau bobok.daaa......
 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting