Tuesday, September 24, 2013

GILA KE?

Posted by erienaerin at 9:02 PM 3 comments
Ntah apa2 la entry aku sekarang ni.dah bengong kot otak aku ni.xpun dah tepu otak dok terperap kat rmh.hmmm......mcm la teruk sangat situasi keadaan aku ni ek?hahahaha.....

Biasanya kalau on9,aku sibuk dok melangok cari resepi je.godeh sini...godeh sana....agak2 berkenan,aku balun la menyerakkan dapur aku.nak ngadap FACEBOOK tu kurang sikit.tgok lebih kurang pastu terus logout.tapi semenjak dok tersampuk ngan game CANDY CRUSH,kejap2 nak buka FACEBOOK.nak tengok dah cukup nyawa ke belum.ahaks!!!...memang poyo!! 

Gila argh,bole layan game ni macam apa jer.siap paksa member bagi nyawa lagi tuu..sori la kengkawan,aku mmg geram nak tunggu lama2.nasib baik ler kengkawan melayan biol aku ni,hahaha....

Aku tak tahu la ngape aku adik beradik gila sangat dok melangok game.ops..silap.akak dengan adik aku farah je yang tak minat sangat.tapi kalau aku dengan adik aku mama dah dok melangok game,rasanya selagi tak terkucil kitaorg x berganjak.

Tapi aku tak suka main game yang ganas2.aku lebih suka main game yang uji minda@otak berjambul aku ni.seingat aku,banyak2 game yang aku main,aku pernah melalak sbb tak dapat nak lepas main game HARRY POTTER.ntah apa2 la aku ni.aku sanggup kejut adik aku,mama untuk kasi lepaskan stage tu.ni kategori kejam ke gila ek?hahaha.....

Sebelum ni,aku ada la ngada2 suarakan kat hubby nak beli PS3....ni terpengaruh ngan si mama la ni.tapi hubby cakap tak payah.silap2 kerja kat rumah confirm tak siap.tak pun dok bergaduh ngan zikry,hahaha....ok,serius..aku bole bergaduh memang pun ngan zikry gara2 rebutkan tab dia.tapi xdela sampai menangis ya.POYO!!

Masa dulu jadi cashier kat kedai game,aku yang lebih dok ngadap main.yang biasa aku main,KING OF FIGHTER(main sbb teruja tengok power kartunnya) ngan DAYTONA.yang lain2 tu kurang sikit.sampai bos pun tak boleh nak cakap apa dah,hahaha....asal bos datang,aku tgh main game.huh,membazir duit betul.

Kemarin kemaruk sangat ngan game ZOMBIES VS PLANT,skrg ni CANDY CRUSH.aku tak tahu la sampai bila kemaruk aku ni.kadang2 bila tak lepas 1 stage,rasa mcm dah give up.tapi kang,rasa tak puas hati plak,huhuhu....

Rasanya zikry pun dah dok terpengaruh mcm aku.tapi alhamdullilah dia masih nak belajar.kalau tak,confirm hubby salahkan aku sbb bagi contoh yang salah kat anak,huhuhu....insyaAllah zikry takkan kemaruk game mcm ummi dia.harap2 dapat la aku seimbangkan antara pelajaran dan hiburan untuk anak2 aku.risau juga kalau terlebih leka.kesian anak2 aku nanti.....maklum la,manusia mudah leka.rasanya,live dah cukup ni.baik sambung men CANDY CRUSH,hahaha....adios.






Monday, September 23, 2013

AFAPAFA??

Posted by erienaerin at 3:00 PM 0 comments
Hmmm....apa ke pelik tajuk aku ni ek?hehe...apalagi kalau bukan ayat rahsia zaman bebudak sekolah.sape x penah dengar tu mmg aku x caya la.mmg kebanyakan bebudak sekolah tau ler guna bahasa rahsia ni.silap2 boleh cakap laju gila sampai mulut berbuih,huhuhu......

Masa mula2 makcik aku guna bahasa rahsia ni,aku masih sekolah rendah.aku tanya2 makcik aku,"kita ni org melayu kan?nape perkataan ni mcm pelik je?"....dia cakap,"ni bukan bahasa kamus,ni reka sendiri"....oooooo.....jadi,aku minta la dia ngajo tapi dia kata x bole,ti dia nak cakap rahsia2 ngan suami dia depan kitaorg dh x bole,hahaha....

Lama2 aku dok  melangok apa yang dia bebel,aku jadi faham mcm mana nak guna perkataan ni.mula2 cakap ngan adik aku,siap kitaorg tulis kat buku mcm mana nak sebut.bila dah selalu guna,dah laju gila beb.
baru la boleh kerek kalau nak cakap apa2 kat depan kawan2.dahtu,sorg2 suruh ajar....yg senang faham kejap jela,yg susah nak faham,tulis banyak mana pun,cakap banyak mana pun,x faham2.....

Tapi lama kelamaan,mcm kelako plak.mana taknya,sampai sekarang ni aku masih bercakp ngan adik aku bahasa ni.ntah apa2 la aku ni,hahaha....disebabkan selalu sangat guna bahasa ni,Zikry pun dah faham apa yang kitaorg bualkan.cuma dia x tau guna je,hampeh.

Cuma bila dah lama dok kat rmh ni,aku rasa rugi sangat.mana taknya,aku dah x ingat bahasa tamil ngan jawa yang aku belajar dari arwah atuk ngan kawan kerja lama dulu.mungkin x dipraktikkan,jadi hilang mcm tu je.ibarat kata Ustazah sekolah aku dulu,"ADA ILMU MESTI AMAL".jadi aku fikir,pasni nak kena belajar lg bahasa lain selain dari bahasa melayu.pesan arwah atuk,elok belajar bahasa lain ni,jadi kita tak di bodoh2kan oleh org,x diumpat depan2 dek org.hmmm....betul tak?apa2 pun,belajar selagi boleh belajar.kata org,usaha tangga kejayaan.x gitu abg ton?hahahaha.....

Saturday, September 21, 2013

3 BULAN

Posted by erienaerin at 10:01 AM 0 comments
~Weeee~....kejap je Muhammad Zakwan dah 3bulan.perut aku masih lagi belum sembuh.masih sakit lagi.tu ler,dari dalam pantang lagi x reti dok diam.merenyah x sudah.amek ko,padan muka.makan pun bedal semacam.haish....

Tak sangka plak anak no 3 baru merasa kena belah perut,huhuhu...tapi rasanya kena belah lagi best kot.serius....xdela nak nunggu kat wad bersalin lama2.cuma nak menjaga luka tu yang hampeh....banyak sangat nak kena pantang.masalahnya aku ni pantang jumpa,semua nak di balun.haish....badan pun dah membadak.


Dalam masa 3 bulan menjaga Muhammad Zakwan,Alhamdullilah,xdela payahnya.malam pun x meragam.menangis pun bila buang air ngan rimas.nak menyusu tu memang biasa la menangis,xkan 3bulan dh pandai hanta msg nak susu kot,huhuhu....

Tapi yang meragamnya,Aqilah pulak...adeh,anak dara sorg ni.merengek x sudah.semuanya nak kena dengar cakap dia.melalak x stop mmg kena tambah ler ngan aku.xleh beb...mmg bengong jap otak aku kalau dgr nangis+terpekik ni.




Muhammad Zikry plak dah menunjukkan tanda2 hebat seorang abang,hahaha....bila nampak aku sibuk,mesti dia cakap,"xpe,ummi buat kerja...zikry jaga adik"...pergh,terharu beb,hihi...mudah2an,elok la perangainya sampai dewasa nanti.tapi kalau dia dah ngadap game,mmg hampeh la nak minta tolong,huhuhu.....






Suka sangat tengok gambo diaorg ni...lagi2 la Zikry yang dah pandai beraksi....yang geramnya,dia suka sangat wat memek muka bukan2......jadi x banyak sangat gambo dia yang tersenyum comel.haish...anak...anak..

Penat macam mana pun,stress tahap gaban pun,ummi tetap sayang anak2 ummi lebih dari segalanya....doa anak2 ummi la yang akan ummi bawa bila ummi xde nanti....adeh,emosi la plak.gilos!!

Wednesday, September 18, 2013

BIRTHDAY KAMI

Posted by erienaerin at 10:30 AM 0 comments
Dah lama tak menyemak kan cerita2 aku yang ntah apa2 dalam ni...rini juz nak sumbat gambo kenangan birthday aku n hubby yang hanya selang 5hari je....huh,xnak kongsi kek.nak juga potong kek sendiri,hahaha....

Ada yang pesan x elok sambut birthday sebelum tarikhnya....ya ke?mcm mengarut je ek....xpela,apa2 pun tahun ni dapat kek hazelnut...huhu,terharu!!tapi kek hubby aku buat sendiri.lagi sedap dari SDS punya,hahaha...perasan!!!

Yang ni,kek hubby...PECAN BUTTERSCOTCH
                                                menambahkan lagi kegemukan aku ni,yeppi~

Yang ni plak kek aku...HAZELNUT CAKES
                                                               Banyak giler lilin,hahaha....






Semoga dengan bertambahnya usia+angka,bertambah lah juga amalan2 yang baik,kesabaran dan kasih sayang.Terima kasih ya Allah,masih memberi peluang utk bernafas hingga saat ini.
 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting