Thursday, October 7, 2010

mEraPU Di pAGi HAri

Posted by erienaerin at 2:38 AM 0 comments
dah lama gak aku x wat apa2 N3...oct pun dah seminggu berlalu.hmm..skrg aku dh mendaftar sbg SURI RUMAH SEPENUH MASA,hahaha.....mudah2an keputusan aku ni yg terbaik utk aku ngan keluarga.
aku mula mencebur kan diri utk bekerja ni start umur aku 15 tahun,hihihi...masa tu tgh tgu result PMR.keje kilang je...x kisah pnya,jnj aku ada duit blnja utk beli brg2 sekola masa naik tingkatan 4.baru la best ek nk beli mcm2.xdela nak aniaya mak aku gamaknya.
cuti sekolah tingkatan 4 plak,aku keje gak.tp kali ni utk raya.keje shift malam beb.pergh...rabak biji mata aku ni.bila pas SPM plak,aku kj lg.tp bkn keje kilang lagi tp aku jd cashier.aku kj kat OCTVILLE GOLF COUNTRY CLUB.best tau keje kat cni.tp x lama aku kj,6 bln je.sbb rasa mcm teraniaya je dek bos aku yg suka pilih bulu,haha...maklum ler...org kaya.kita ni org sederhana je,x pandang beb.....
pas berhenti,byk gak la keje aku dh cuba,antaranya:
1)URC SNACK FOOD (kerja kantin je...)
2)KILANG SHIMA (jd operator,kj shift...benci)
3)CASHIER lagi?(kedai game...berhenti sbb aku dh rompak tokey TODAY`S,hahaha)yela tu.
4)JALCO (sebulan je,kj sbb nk beli bju raya.lgpun aku x suka jg line.diri plak tu)
5)INNO VALUES(aku berhnti sbb dpt jd clerk)
6)NATOLEO (jd clerk tp berhnti sbb saje je nk tkr angin)
7)HOE SENG HUP KEE ENGINEERING
kalau isi kat resume ni,maunya panjang lebar beb,hahaha...penting ke?huh....
aku dh nekad kali ni mmg betul2 nak berhenti.aku dh x larat nak lakukan byk keje dlm 1 hari.eh salah,hari2.pg hnta anak,tghri balik susukn anak.balik keje,nak g pasar,amek anak,masak lg+anak mengaruk.dh msk,mstla kena kemas kan.mmg org len pun buat bnd yg sama.tp aku ni bkn la penyabar mcm org len.kalau bole aku xnk sampai mengeluh dlm melakukan tugasan utk keluarga.tp klu dh penat mst akan rasa nk mrh+mengeluh.silap2,penat2 aku jd x ikhlas utk suami ngan anak.
lg satu,aku ni mmg kuat sgt mengular....ms keje kang aku wat kj len(cth:lyn FB,hihihi)silap2,aku bole tido lg.hmm...berkat ke gaji aku ek??
tp skrg masa aku dh byk kat rmh.x pyh nak terkejar2 g pasar.awal2 dh bole masak.masa ngan zikry pun byk.kalau ngantuk,bila2 je aku bole tdo.best kan?
InsyaAllah,biarla tepat keputusan aku.mudah2an,Allah kurniakan rezeki lebih utk aku,suami dan anak.
hmm..panjang lebar plak citer aku ni.....ngantuk sudah...masa utk tdo.....zzZZzz...
 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting