Wednesday, September 22, 2010

Posted by erienaerin at 9:07 PM 0 comments
dah 2 hari hati aku x berapa tenang.x pasti kenapa dan apa perkara sebenarnya yg dah mengganggu hati aku....hmmm,lepas membaca zikir baru ada rasa sedikit kelapangan.tapi tiba2 hati aku jadi sebak sangat bila aku lihat anak aku menangis tersedu2 lepas dia dengar aku baca doa taubat.bayangkan anak kecil yang tidak berdosa menangis tersedu2 mendengar doa taubat.aku pujuk anak aku,bg kan dia tido.hmm,dan sekarang aku xde idea untuk menaip apa2 cerita sbb aku asyik teringatkan anak aku menangia tadi.

Monday, September 20, 2010

pagi yang terang kini sudah gelap

Posted by erienaerin at 2:53 PM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ

jap je dah petang....rini hubby keje malam.aiseh....ni yang aku menyampah ni.2 minggu yang pasti wat aku kelam kabut....huargh!!!bersiap untuk menjadi flashwoman!!!
td masa balik rehat tengahari,ada sesuatu telah terjadi yg membuatkan aku tersenyum sampai habis waktu rehat...apakah kejadian itu?waaaaaahhh....ZIKRY MINUM MILO GUNA BOTOL,hahaha....jakun giler aku!!!!gila ko x happy.dah 1 1/2 anak aku xnak guna botol.td baru dia menunjukkan skill hisap botol,hahaha....
harap2 la dia nak menghisap botol pasni.td mmg klaka tgok dia,yela baru mula2 nak sesuaikan kat mulut dia...mmm,comel anak ummi hisap botol.kalau x,asyik nak ngemping je,hihihi...ish???brp bnyak botol dah aku taip ni???huh...
sebelum ni kalu g beli barang2 zikry,mesti terjumpa botol susu yg cantik2...nak beli kang nak watpe plak,xkn aku plak nak guna.tp kalau pasni zikry nak guna botol bagus juga senang nak gerak g mana2.kalau x ssh gak nak wat kerja sbb dia nak ngemping je.kena plak tgh drive,selamba je dia panjat kat riba aku.dahla aku bawa kereta manual,auto xpela juga.kalau cuti,alamatnya aku kena berlingkar la depan tv dgn zikry,hihihi....
pas bersalin,aku xde ambil apa2 untuk merancang kelahiran anak.cuma aku mmg bagi zikry susu sepenuh masa,2 sahaja....itu pun sbb kawan aku pernah mengesyorkan pada aku,langkah2 utk menjarakkan kelahiran tanpa perlu menggunakn pil atau kaedah lain.alhamdullilah....berhasil......so sekarang,tgh menunggu plak,mana tau pasni kalau ada berita baik ke,hahahaha....insyaAllah.....

Saturday, September 18, 2010

makan,makan,makan

Posted by erienaerin at 10:14 AM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ

dari bangun pagi tadi hidung aku gatal2.bersin2 mcm nak tercabut dah hidung.mata pun dah tercepet mcm belalang.ni semua angkara SOTONG GORENG TEPUNG yg aku bedal sepinggan malam tadi.celebrate birthday kat RESTORAN SEAFOOD,so mestila order seafood,ye x?hihihi....
aku ngan hubby "kalah" sikit bab sotong,udang ngan ketam ni.tp benda dah sedap,telan jela kan?gila ko xnk makan menatang ni.bab makan mmg xde pantang.bedal jela....bersin ke,gatal ke,x dulik janji makan,hihihihi...
masa kecik2 dulu abah mmg jaga sgt bab2 nak bedal seafood ni.al-maklum,bdk kampung...kaki mesti ada cop duit syiling 1sen(skrg dh licin berkat ikut pantang abah).kena plak abah nelayan.dulu senang giler nak dapat udang,ketam,sotong.mcm g pasar je,nak brp kilo bole dpt.tp skrg...hampeh..rezeki dah x mcm dulu.berbalik pd citer td,adik ngan aku mmg byk syiling tp kakak ngan abg aku xde la plak.bila abah bwk blik udang je,aku ngan adik mst x dpt mkn pnya.sampai aku bertanya pd abah,"nape ada kudis xbole makan udang?"aku x faham apa kena mengena udang ngan kudis.ti abah cakap,"x bole,ti kaki tu gatal"......haaaaaa,sekarang ni kena tanya diri sendiri la...kenapa hidung gatal?PASAL MAKAN SOTONG LAAA....hahahaha...eh,tp jgn silap pk.hidung aku bukan berkudia tp resdung.....
ni ha gambo aku g jalan2 cari makan,hihihi...









kedai makan yang aku pergi ni kat KG PASIR PUTIH....masakan ngan harganya okla.cepat pun ye gak...tinggal lagi xde set macam kat SENIBONG.aku pernah sarankan kat member aku n dia pun bawa family dia ke sana.member aku pun cakap murah...pasni aku nak makan kat mana lagi ek?hihihi....kalau fast ood dah biasa sgt,boring lak.tp,skrg ni aku nak tgu kedai nasi penyet tu buka....nyum~nyum~yum...

Friday, September 17, 2010

17HB,SEPTEMBER.2010

Posted by erienaerin at 3:17 PM 0 comments
Alhamdulillah....genap sudah usia ku hari ni 26 tahun.jeng~jeng~jeng....dah tua dah ye?anak baru sorang.bila nak tambah lagi?hihihi...belum ada rezeki...aish,mcm org tnya plak,hihihi...
rehat tadi sempat g rumah mak abah...sekejap pun jd ler.bukannya apa,klu birthday aku org len x igt xpe janji mak aku mesti ingat.kalau x,confirm aku sedih...nasib baik tahun ni hubby ingat.sensitif la plak bab birthday,hihihi...
hari ni baru naik keje.lama gak aku amek cuti.dari rabu minggu lepas.byk ler gaji kena potong bulan ni.dah lama aku x ngadap blog ni.cuti pun cuma ngadap FB....al-maklum,ada byk gambo raya,excited la kononnya,hihihi...
errmm,apa aku nak tulis lg ek?blurr......idea belum mai lg lorh....arrr...bosan!!!
 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting