Sunday, November 27, 2011

Melepak sebentar

Posted by erienaerin at 1:52 PM
mak oi,sudah hampir sepurnama aku x belai mesra blog aku ni.aiceh....ayat ko.rindu tahap gaban dah ni,paling aku rindu,nak mengepo kat blog kengkawan,hikhikhik......tapi nak wat camne,masa dan keadaan terlalu mencemburui aku,sob~sob~sob.....

Wat masa ni,aku x dapat nak kepo2 sbb aku agak bz.bukan bz body tapi bz,busy,bz...huhuhu...oh ye,mak aku dah balik dari spital dekat 2 minggu.keadaan mak masih lagi lemah.mak belum boleh bergerak,hape tah lagi untuk berdiri.kesian mak......jadi,sekarang ni aku bergilir2 dengan adik aku uruskan mak.aku dah jadi jururawat peribadi mak aku,hehehe...

Maklum ler,aku ni surirumah sepenuh masa+ada 2 org baby cotet ni+membantu mak,jadi aku x berapa sempat nak ngadap blog.tapi kan,serius...best tau uruskan org tua kita sendiri.yang penting,aurat org tua,kita sendiri yang tau n jaga jd x perlu cerita,huhuhu......masa mula2 bawak mak balik,mmg agak kekok tapi bila dh 2,3 kali uruskan,senang je nak wat.aiceh,kerek beb!

Tapi kesian kat mak aku,bila time aku penat giler,mak panggil mmg aku x sadar.tdo ke pengsan,xtau la nk cakap.masa malam mak x tdo sangat sbb luka belakang mak wat mak sakit+x selesa.mak pun kerap haus.selalu gak mak sesak nafas,kadang2 mak muntah.jadi mak kena ada peneman masa tdo untuk pantau mak.yelah,mak aku dah xleh bangun ditambah lagi tangan kiri yang kena stroke,silap2 boleh lemas masa muntah.

Eh,aku citer ni bukannya apa.saje je nak citer perkembangan mak aku.yela,sebelum ni n3 aku kan pasal mak aku kat spital,xkan tetiba nak senyap je.betul x?tapi serius,apa yang aku wat untuk mak,adalah ikhlas.keikhlasan seorang anak untuk mak nya.kalian doakan aku untuk kuat hadapi dugaan dari Allah ini.doakan semoga aku tetap sabar melakukan tanggungjawab ni dan doakan juga untuk kesihatan mak aku....AMINN....

Last sekali,ada masa ti aku kepo2 lagi ye....jeng~jejeng~.....lari macam jebon.






0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting