Wednesday, November 30, 2011

AKTIVITI CUTI SEKOLAH

Posted by erienaerin at 6:30 PM
Aku dh tua laaa....sampai dah cuti sekolah pun aku lupa.sebab?adik bongsu aku masih g sekolah...maklum ler SPM.tu yang aku lupa dah cuti sekolah.patutla aku tengok ramai sangat bebudak kat rmh jiran2 aku.kat depan rumah ni ha,men basikal ke hulu hilir.men kejar2 sambil ketawa riang.

Hmm,rasa rindu plak masa2 mcm ni.yelah,aku pernah sekolah per...kalau dulu,waktu mcm ni confirm aku dah men cikgu2.x pun men pondok2....mula la buku2 sekolah semua keluar dari simpanan.yang untuk conteng lain,wat lukis kartun len,kalau buku kotak2 tu,wat men perang2.

Bila waktu air pasang pagi,aku ngan sedara2 aku g mandi sungai.mulanya abah aku wat ternak ikan siakap kat sungai ni.kira di jadikan kolam ikan la mcm tempat mancing tu cuma xlah luas sangat.tapi disebabkan kat kawasan sungai tu banyak ular air,habis anak2 ikan kena bedal dek ular air tu.kolam dah xde ikan,kitaorg g mandi manda la.dari air nak naik,sampai air nak kering kitaorg mandi.kulit pun naik legam mcm anak org africa.

Kalau tak mandi sungai,kitaorg men guli,men galah panjang,teng2,rounders,baling selipar,men kejar2,men bola sepak,ceper,batu sembat,mancing.arrr....banyak lagi la.normal budak kampung pnya game.yang x masuk akal pun kitaorg men.contohnya,amek gelen challenge sape yang bole berjalan atas gelen tu masa gelen berguling.xpun,masuk dalam gelen tu pastu ada yang gulingkan.kerja bodoh ek?rasanya kalau anak aku men camtu nanti,confirm aku belasah dia,hahaha....

Kadang2 bila sedara mara xde,aku men berdua ngan adik aku.ada 1 hari tu,dah boring xtau nak men apa,aku ngan adik aku tarik plywood,sandarkan kat dinding wat cam gelongsor.pastu tarik getah paip,buka air.macam kat tempat mandi2 tu kitaorg buat.punya la kesukaan aku ngan adik aku.terlupa kan mak aku ada.maklum ler,mak aku tu garang gila,xleh wat benda yang x kena kat mata dia confirm kena bedal.

Tiba2,mak aku selak langsir tingkap!!pergh...rasa nak keras kat situ juga.tengok seluar dah colour mcm tempat pengesat kaki.kotor gila sbb seret kat plywood.apa lagi...birat la badan aku kena bedal.hahaha...kelakar.masa men,x hengat.....dah kena bedal,tadah je la.nak nyesal tu,xpernah terlintas.biasalah,bebudak.

Disebabkan aku ni terlebih aktif sangat,bila cuti sekolah panjang,mak hantar aku balik singapore.kat singapore kena kurung jela...bangun pagi,mandi,sarapan,tengok tv sampai petang....kalau dah boring sangat,ti pakcik aku bawak g taman permainan xpun g TOY R US.klu mak ada masa,dia bawak g swimming pool.klu x,aku ngan adik mcm org dlm jel.tercanguk kat grill.kesiannn....

Bila dok singapore,terkurung.....cerah balik kulit aku.pernah aku ngan adik aku menapak kat tambak johor.gara2 duit tambang x cukup.sengal tertinggal kan  duit.nasib baik pakcik aku tunggu kalau x,memang jadi anak pelarian la.

Huwaaaaa.......aku rindukan waktu2 itu!!!.hmm...xperlu fikirkan mcm2 hal.bangun untuk g sekolah je.sekarang ni umur pun dah dekat je ngan 30....huhuhu...rindu!rindu!rindu!.....doraemon!!datang cni bawak aku g zaman dolu2....!!!kwang~kwang~kwang....korang camne?rindu x?kalau x rindu tu,maknanya korg hidup dalam tekanan kot?huahuahua.....

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting