Saturday, January 28, 2012

CONTACT LENS LA BUKAN TRAFFIC LIGTH

Posted by erienaerin at 3:17 PM
Agak lama x update blog.banyak kerja yang perlu dibuat,ditanggung,digalas...haha geli je.ok,tadi bila aku ngadap fb aku,terbaca kisah sorang member aku ni,pasal CONTACT LENS murah tuuuu......mata dia dah kena kuman pun sampai kena inject.terus aku teringat pengalaman aku tentang menatang warna warni ni.

Bulan lepas aku ngan adik aku mama kemaruk sangat nak g beli contact lens.pastu kitaorang g ler Tesco.kitaorng g beli kat kedai yang ada jual barang2 pompuan spt skaf,make-up,sikat,bla~bla~bla....tu.dah nampak menatang ni tersusun berbotol2 kat depan kedai tu,sambar ler sorang sepasang.x silap aku sepasang rm38.

Dipendekkan citer,excited bebenor nak guna menatang ni,sampai je rumah kitaorang pun try ler...huk aloh,bila pakai tu mmg rasa berpasir la biji mata aku ni.mmg rasa terganggu sangat2 kat mata.bila tutup mata,punya la gatal sangat2 biji mata aku.mula2 aku fikir,mungkin sbb aku dah lama x guna kot menatang ni,spec aku pun dah arwah di kerjakan oleh Zikry.

Tapi pas seminggu pun x berubah,plak tu bila aku keluar je rumah,mak oi,meleleh air mata aku.kena je cahaya kat luar mata aku langsung xleh nak buka arrr....mampos kalau camni.mata boleh tercabut la.plak tu,sebelah mata tu mmg kabur.aku bilang kat hubby,dia try ler pakai pastu dia cakap jangan pakai lagi.aku ingat mata aku je kena macam tu,adik aku pun kena gak.

Serik2....xnak aku guna lagi yang dalam botol tu.nak g beli lagi kat kedai yang sama mmg x harap la.last2 aku buang menatang tu,aku beli yang lain kat kedai cermin mata punya.mahal sikit je pun....tapi xpe,janji x sakit mata aku.bila guna yang baru ni,xdela rasa kabur ke berpasir ke....huhuhu

Tayang sikit mata baru,huahuahua.....jadi kalau beli menatang ni yang dalam botol tu,baik2 ler.tapi baik pakai spec kan,senang sikit.ni kang,klu casing xde nak humban mana mata palsu ni,hihihi....

Tapi aku xleh lupa sorang minah ni,cakap punya la dasyat kerek manjang...tup2 dia kata nak pakai traffic ligth.blurr jap sambil tersenyum....rupanya dia nak cakap,dia nak pakai contact lens tapi dah tertukar ayat,nak pakai traffic ligth kat mata....huhuhu.........hampeh.



2 comments:

Aida Omar on January 30, 2012 at 2:45 PM said...

serius tak reti nak pakai benda alah nie.. hehe. bila tgk orang lain pakai macam teringin jugak..

erienaerin on February 8, 2012 at 9:51 AM said...

konon2 nak jd omputih,huhuhu....

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting