Tuesday, September 24, 2013

GILA KE?

Posted by erienaerin at 9:02 PM
Ntah apa2 la entry aku sekarang ni.dah bengong kot otak aku ni.xpun dah tepu otak dok terperap kat rmh.hmmm......mcm la teruk sangat situasi keadaan aku ni ek?hahahaha.....

Biasanya kalau on9,aku sibuk dok melangok cari resepi je.godeh sini...godeh sana....agak2 berkenan,aku balun la menyerakkan dapur aku.nak ngadap FACEBOOK tu kurang sikit.tgok lebih kurang pastu terus logout.tapi semenjak dok tersampuk ngan game CANDY CRUSH,kejap2 nak buka FACEBOOK.nak tengok dah cukup nyawa ke belum.ahaks!!!...memang poyo!! 

Gila argh,bole layan game ni macam apa jer.siap paksa member bagi nyawa lagi tuu..sori la kengkawan,aku mmg geram nak tunggu lama2.nasib baik ler kengkawan melayan biol aku ni,hahaha....

Aku tak tahu la ngape aku adik beradik gila sangat dok melangok game.ops..silap.akak dengan adik aku farah je yang tak minat sangat.tapi kalau aku dengan adik aku mama dah dok melangok game,rasanya selagi tak terkucil kitaorg x berganjak.

Tapi aku tak suka main game yang ganas2.aku lebih suka main game yang uji minda@otak berjambul aku ni.seingat aku,banyak2 game yang aku main,aku pernah melalak sbb tak dapat nak lepas main game HARRY POTTER.ntah apa2 la aku ni.aku sanggup kejut adik aku,mama untuk kasi lepaskan stage tu.ni kategori kejam ke gila ek?hahaha.....

Sebelum ni,aku ada la ngada2 suarakan kat hubby nak beli PS3....ni terpengaruh ngan si mama la ni.tapi hubby cakap tak payah.silap2 kerja kat rumah confirm tak siap.tak pun dok bergaduh ngan zikry,hahaha....ok,serius..aku bole bergaduh memang pun ngan zikry gara2 rebutkan tab dia.tapi xdela sampai menangis ya.POYO!!

Masa dulu jadi cashier kat kedai game,aku yang lebih dok ngadap main.yang biasa aku main,KING OF FIGHTER(main sbb teruja tengok power kartunnya) ngan DAYTONA.yang lain2 tu kurang sikit.sampai bos pun tak boleh nak cakap apa dah,hahaha....asal bos datang,aku tgh main game.huh,membazir duit betul.

Kemarin kemaruk sangat ngan game ZOMBIES VS PLANT,skrg ni CANDY CRUSH.aku tak tahu la sampai bila kemaruk aku ni.kadang2 bila tak lepas 1 stage,rasa mcm dah give up.tapi kang,rasa tak puas hati plak,huhuhu....

Rasanya zikry pun dah dok terpengaruh mcm aku.tapi alhamdullilah dia masih nak belajar.kalau tak,confirm hubby salahkan aku sbb bagi contoh yang salah kat anak,huhuhu....insyaAllah zikry takkan kemaruk game mcm ummi dia.harap2 dapat la aku seimbangkan antara pelajaran dan hiburan untuk anak2 aku.risau juga kalau terlebih leka.kesian anak2 aku nanti.....maklum la,manusia mudah leka.rasanya,live dah cukup ni.baik sambung men CANDY CRUSH,hahaha....adios.






3 comments:

Mysara Ab Rahman on September 25, 2013 at 7:00 AM said...

mai mmg tak mkinat game..klu org len cbuk game itu ini, 1 pn mai xlayan..hee

mazni on September 25, 2013 at 4:59 PM said...

game candy crush tu mcm biase je bagi sye, tpi ramai betul yg ketagih. main plant vs zombie rasanye lagi best kot..lagipun dah menang semua level dah hehe :p

Kasmawati Jaafar on October 8, 2013 at 10:26 PM said...

pehhh... plants vs zombies mmg buat kawe x hengat dunie. addicted gile. skrg tgh kemaruk men game dlm tablet anak, pumpkins vs monsters dgn temple run. kehkehkeh.

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting