Thursday, October 25, 2012

KEDEKUT KE BAKHIL?

Posted by erienaerin at 5:32 PM
Siap2 mengemas rmh,aku dh sibuk bersiap nak g pasar.kebetulan hero kecik lom bangun lagi.jadi aku cuma bawa heroin aku ngan adik aku je.Zikry tinggal ngan ayahnya ler....jadi ngan semangatnya,aku menuju ke KIPMART.beli ayam,sayur ngan ntah apa kejadah lg.tp yg penting nak cari rusuk kambing,nyum~nyum....

Bila sampai je KIPMART,kaki aku rasa nak tercabut dah gara2 jam.nak rebut parking lagi,adoyai....nasib baik ada assistant,adik aku lala.....aku dah plan pas balik KIPMART ni,nak amek adik aku yg sorg lagi,mama.sbb rini agak bz nak siapkan cheese tart,cheesy brownies ngan apam polkadot.malam plak nak nak siapkan juadah raya utk esok.jadi bila ada 2 org adik aku kat rmh,boleh la diaorg tolong siapkan brg utk memasak ngan jaga anak aku masa aku sibuk siapkan tempahan.

Bila tgok jam dh kol 1lbih....mak aih,watpe ntah kat KIPMART sampai berjam pun xtau ler.jadi aku pun singgah kat LAN COFFEE HOUSE.bungkus nasi ayam sajork.lagipun hubby keje kol 3,risau x sempat masak.pastu,dlm perjalanan balik ke rumah aku g ler singgah kat bank.

Nak masuk ke kawasan bank ni,kena la amek tiket.maklum,area METRO  PARKING.pas je amek duit,aku terus masuk dlm keta.pandang je cermin sisi kanan,pasang signal aku pun reverse la sikit sbb dpan keta ada motor.tapi cermin sisi yang kiri ngan belakang aku x tengok.huh,sengal!!reverse lagi sikit..........

"OPPPP!!!!"............GEDEBUK....pusing je belakang,sorang pakcik tu dah melompat dari motor dia.masa tu dia baru je nak start motor dia.kena plak aku reverse terus terhentam belah kanan motor dia.oh man....terbuntang jap biji mata aku.

Kelam kabut aku turun dari keta,takut ler pakcik tu cedera,walaupun sblm turun dari keta pakcik tu dah bagi signal kat aku yg dia OK....tapi xkan la aku nak blah sajork kan.biadap la tu....aku turun,aku tengok dia tanya ok ke x.dia kata ok tp ekzos motor dia dah terkemik.adoyai......maaf ler pakcik,x sengaja....huk~huk~huk....

Masuk dlm keta,adik aku 2 ekor ni g bantai gelakkan aku mcm nak kojol...nasib baik pakcik tu dah gerak,aku pun bantai la gelak sama.gara2 xnak bayar tiket parking,org lain plak dpt bala.pengajaran yg berguna supaya jgn la nak kedekut mcm la duit tu bole bawa masuk kubur.

Sampai je tmpt bayar tiket tu,hmm...mmg x kena bayar pun.hampeh....nyesal plak kelam kabut cam org giler,hahaha.....moralnya,jangan menyusahkan org lain kalau nak senangkan diri sendiri.




0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting