Saturday, August 28, 2010

diMaNAkaH hENpon Aku??!!

Posted by erienaerin at 11:31 AM
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ
aku dh begang nak cari hpon aku.maklum ler pelupa ngalahkan nenek 90 tahun.hpon tu pun dh x bernyawa gaknya.dah dekat 2 minggu aku x guna,bateri pun dah empty la kot.
hmm,masa bercinta dulu pantang xde hpon kat tangan.mula la terbang segala brg sbb di bongkar dek aku.gara2 nak mencari hpon.selama aku menjadi pengguna hpon bermula dari umur 18tahun,baru 2x aku beli hpon.tp kedua2nya dh xde lagi pd aku.....
hpon pertama sekali aku beli hpon MOTOROLA...masa tu umur aku 21tahun.harganya dlm 3ratus lebih.x sampai setahun aku pakai,rumah aku kena pecah masuk ngan perompak.HAMJAD punya perompak tu.huh,leher aku siap luka kena pisau.nasib baik x kena sembelih.5 org sekali rompak.hpon yg comel tu pun kena amek....
hpon yg kedua plak,aku beli masa dapat gaji kerja kat kilang INNO VALUES sebgai QC PROJECT yg kuat mengular,hahaha...ada projek baru aku ada kerja.xde projek,mmg aku xde kerja la.masa tu aku OT byk sikit,then aku beli la hpon NOKIA yg diberi gelaran NOKIA SABUN.Lama gak aku guna hpon tu.rasanya nak dekat 5 tahun.cuma rosak sikit je.x bole nak scroll ke kiri.tu jela rosaknya.betapa cermatnya si bakhil ni guna hpon,hihihi....tp sayang,hpon aku tu tercicir kat HOSPITAL BESAR SULTAN ISMAIL.sape la yg dh amek hpon aku tu,hampeh......
byk gak aku dah guna hpon tp bkn aku yg punya daa...semua org punya.aku tukang pinjam je.sebelum kahwin,aku ni hantu sms.tp bkn sms utk undi artis,huh x kuasa la aku.aku suka sms ngan kwn2,pakwe2,hahaha....bila beli SIMCARD,semua no kena aktif 5.baru la murah nak sms,ye x?
tp sekarang bila dh kahwin,3 bulan sekali baru aku TOP UP..selebihnya,guna crdt hubby aku,kakak @ adik aku.teruk seh...klu blm kahwin TOP UP RM30 pun aku sanggup.skrg ni,RM10 pun lom tentu.plak tu,aku siap jual TOPUP lg masa sblm kahwin.
tapi...dimanakah hpon aku skrg ni???huwaaa...hpon tu bkn aku yg beli.hubby aku yg beli.RM500 tu bg aku dh cukup besar lorh...arr..hpon,dimanakah kau!!!!

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting