Wednesday, August 4, 2010

hiDUp Aku(cINtAku lAHir...)

Posted by erienaerin at 11:06 AM
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
19/04/2009
Tgh tumbuk sambal belacan,tmpt yg aku duduk tu basah.hm...nape ea?abaikan...buat keje rumah mcm biasa.Ahad,waktu untuk berehat....malam,pas baca YASSIN,kain aku dh basah.aku panik...tp xde tanda2 sakit.aku panggil hubby,then bidan sebelah umah dtg.Bidan ckp,jln blm buka tp bwk je g spital...kat spital kena check mcm aku ni ikan.BENCI!!!terus kena masuk wad....
20/04/2009
hmm...pagi2 doktor besar dh dtg tgok pesakit.kena turn aku,doktor tu ckp"DH BOOKING LABOUR ROOM?BAGI JE BERSALIN.KATIL NI RAMAI LAGI BOLE GUNA"...hah?aku dh panik.aku blm nak bersalin,dia paksa plak.GILOS...
KOL 10.00MLM...jeng..jeng..jeng..nurse dtg nk bwk aku g LABOUR ROOM...aku msg hubby bgtau nak masuk wad tp aku sengal x suruh hubby dtg.ngok-ngek...Perjalanan utk ke LABOUR ROOM aku rasa mcm nak g perang...Fuhh!!siap duduk kat wheel chair.semua mata memandang ke arah aku..wahh!!mcm artis.otak aku berfikir ngan ligat..."AKU NAK BERSALIN KE?MCM MANA RASA BERSALIN TU?MCM MANA SAKITNYE EK?huh...ORG X SAKIT PUN KENA MASUK LABOUR ROOM JUGA KE?...x faham....
Baring je kat katil,aku tgok jam,kol 10.15.nurse pun dtg...semuanya dia pasang.kat tangan,kat perut...mcm ikan...ok,faham sekarang.aku kena paksa bersalin.Huh!!kejam!!!
1min...2min..3min..4min..5min..x sakit pun?hmm..baik aku tido.celik mata,kol 11.00?x sakit pun...tp nk terkucil..dh terkucil.aku tido semula.
Celik mata...12.00?!!adeh..rasa nak terbuang air besar...alamak..x selesa btul.dahi aku berpeluh...sakit sikit2...tp masih bole tdo.dan bermula la episod aku bertarung nyawa...chewah,mcm nk g perang.sakit setiap 5min...
Tengok jam,kol 3...baru 6cm...bila nak jd 10cm ni...sedaya upaya aku tahan diri aku dari tidak mengeluh dan megerang sakit.لَا إِلَٰهَ إِلَّا أَنْتَ سُبْحَانَكَ إِنِّي كُنْتُ مِنَ الظَّالِمِينَ tp yg pasti,besi katil dh tercabut aku hentak...teruk nye!!!
Waktu tu aku terfikir,anak aku mesti lelaki.dan mcm2 bayangan dtg waktu sakit tu.Rasa mcm aku dh nk mati ke ni?Terbayangkn suami,mak abah,arwah nenek...HAH?ARWAH NENEK???hmm..aku terasa sgt mcm nk mkn masakn arwah nenek waktu tu.kenapa ada perasaan ni?
21/04/2010
Kol 7.00pagi,aku dh mula give-up...mcm2 aku fikir.redha je klu kena operation.tp mst nnt anak aku lemas sbb lmbt sgt.dgn kudrat yg ada dan nafas yg hmpir2 habis,alhamdullilah...7.22pagi,hero aku lahir dgn berat 3.37kg.....syahdunya dpt gendong anak sendiri...dh dpt tgok muka anak,lantak la nurse nk watpe lps tu,hahaha.....

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting