Saturday, September 22, 2012

CUTI-CUTI SATU MALAYSIA

Posted by erienaerin at 12:18 AM
Pagi2 lagi zikry dah bangun  ngan jayanya.jadi,aku pun bersiap sedia nak cari benda yang bole dijadikan makanan.mak aih,mcm dalam hutan la plak.kat cni,kol 9pagi pun dah ada nasi campur.nasi panas+asam pedas ikan pari.nyum~nyum.....

Sebelum ni aku ada la tengok kat tv  pasal bot yang kat Melaka ni.tapi gambo sungai tu aku tengok pemandangan masa malam.banyak lampu warna-warni.tapi disebabkan siang hari,xde la lampu2 yang aku nampak.cuma lukisan2 yang cantik kat tembok bangunan2 lama tu.








ni bukan eye on malaysia ya tapi funfair je

Aku x pergi Melaka dah 4tahun rasanya.banyak yang dah berubah.yang dulu x berbayar pun dah kena bayar.kapal portugis yang dulu selamba badak bole naik pun dah kena bayar.x silap aku rm6.tapi aku x masuk pun.setakat menyibuk amek gambo kat situ je,hihihi....

 macam budak tadika plak bawa bag angry bird,adeh....


Disebabkan menapak anak beranak,zikry bagi idea naik beca.mak aih anak aku ni...RM25 bole wat beli makanan ler...baik ummi menapak.hilang gak lemak tepu ummi ni,hahaha....tapi masalahnya,setiap kedai yang dia lalu dia minta beli barang.kalau benda yang berfaedah xpe gak.ni dia minta beli belon air dalam botol tu.hampeh.....nak memujuk punya pasal,lantak hentam bergambo jela dia.tu pun mcm2 muka aneh tapi nyata di buatnya.haish...anak2.



 merajukla tu

Dari bawah nak menapak ke atas bukit ni,rasanya bole tercabut kaki kalau nak naik tangga.jadi ikut jalan baru,kena pusing.xdela penat sangat kalau nak di bandingkan naik tangga.tapi nape la penat2 naik bukit ni semata2 nak tengok church ar?st pauls church x salah aku.motif,nak tengok pemandangan dari atas je.cantik!!tapi x amek gambonya.setakat amek gambo aku jela,ahaks...







Dari atas bukit aku ngan hubby dok usha dkt ke x nk menapak g menara taming sari.rasanya klu naik atas tu lg gempak la kot,hahaha.......turun je bukit,mulakan operasi menapak menuju ke Menara Taming Sari,hip-hip hooreee!!!
Tengah menapak,bole la plak Zikry nampak Kereta Lembu ni.

Kat bawah Menara Taming Sari ni,ada di sediakan surau.memang luas dan selesa.xpayah nak berebut2 ya.


Sementara nak tunggu hubby siap solat,aku dah macam apa dah ngejarkan si Aqilah dengan Zikry.nasib baik bukan tempat laluan kenderaan,kalau x bole stress aku kat situ.last2 dua beradik ni kutip daun pastu masukkan dalam topi Zikry....hampeh












Bersebelahan tempat melepak ni,Menara Taming Sari.tinggi 80meter,dok dalam tu dalam 7min.harga tiket x silap aku RM15 kot untuk dewasa,RM10 untuk kanak2.aiseh,aku lupa sebenarnya..baby x payah nak gatal2 g bayarkan pulak.

gambo yang dirembat dari google.guwe lupa nak amek gambonya

Kat pintu masuk,ada 2 orang mamat amek gambo kita.jadi,masa kita turun dari menara,gambo dah siap.tapi tu terpulang la masing2 nak ke x.RM30 ler....hmm,tinggal la kat situ gambo.jgn kena hnta kat bomoh sudah,hahaha....

 kami happy...jadi kena wat peace,hahaha
 muka hampir kena sawan sebab gayat.padan muka aku.
 Zikry berani beb.
 gayat gila.aku rasa mcm perut aku nk terkeluar je,ahakz







Nasib baik 7minit,kalau lebih confirm aku melalak kat situ.turun dari menara,menapak pusing2 kat area situ.bila rasa kaki aku ngan hubby dah x larat+bdan pun dh melekit.kitaorang pk,baik bertolak balik JB sblm malam.ingat nk g tmpt lain.tp dh x sanggup melayan Aqilah ngaruk.

Jadi aku rasa dh xde benda aku nk merepek lg,mcm biasala....baik aku tepek gambo kitaorg.klu agak2 rasa nk termuntah,xpyh tgok,huhuhu.....












 dah ngantuk habis tapi nak sibuk gak berdiri

 Muka lepas mandi....macam iklan pencuci muka plak
 budak ngaruk dah kepenatan


Lepak habis pas sampai rumah

3 comments:

cissreal on September 22, 2012 at 3:47 AM said...

hadir disini sobat

Sop Nama Saya on September 22, 2012 at 7:49 AM said...

best nyer jalan2 :)

Wawa Mohamad on September 22, 2012 at 10:30 AM said...

best dapat jalan2 satu family, kalau pergi melaka saya ngan family suka singgah kedai makan yang masak ikan asam pedas... sedappppp

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting