Sunday, September 30, 2012

DI MANAKAH MENGHILANG?

Posted by erienaerin at 6:50 PM
Tetiba je teringat kisah masa sekolah dulu2.seronok sangat zaman sekolah kan.kalau ler ada mesin masa,aku nak balik jap sekolah nk belajar semula akaun,hahaha.....pastu nk lalui semula kenangan terbaeekkk zaman kanak2.klu bole aku nk rakam semua kenangan indah tu.aiceh,mcm iklan kamera la plak.

Dah tergatal2 tangan taip citer kenangan,aku rasa nak feeling2 ler cter pasal kamera dulu2.ye...kamera yang kena beli bateri+kodak tu.yang semua brand warna hitam sajork....xdenya warna silver ke pink ke putih ke.untung ar budak2 skrg.

Dulu,bila je dah plan nak bergambo bagai,kumpul duit sekolah untuk wat beli filem.biasanya beli kodok KODAK.bila part beli ngan nganto cuci mmg laju.bila nak ngambik tu,mak aih,kena plak time duit x brp nak cukup,hmm...kena tunggu mak aku gaji ler....


Part yang seronok sangat,bila tunggu brp haribulan boleh amek gambo yg dah siap.x sabar giler la rasanya.dapat je gambo,depan2 kedai gak tengok sekeping2.kena plak gambo tu dah tersusun dlm album.sampai je rumah,sambung lagi tengok sambil guling2 atas katil.mak aih,mcm la cun sangat,ahaks....seronoknya bila teringat kenangan tu.

Tapi budak2 sekarang dah lain.kamera dah macam2 jenis.digital plak tu+kat hpon lg.snap jela brp byk,x suka je bole delete.klu nak tepek kat album,bole choose pastu print.kalau dulu,hmm....amek gambo mcm muka malu2 kambing pun kena simpan gak.xkan nak koyak plak kan,sekeping je dh brp posen..hehe gitula kenangan muka kambing.

Jadi bila umur dah tua mcm aku ni,nak la juga ada kamera digital.klu kat hpon tu rasanya x cukup.mau xnya,baru nak amek gambo lebih sikit je,MEMORY LOW..DELETE BLA~BLA~BLA....maklum ler,hpon murah,kuikuikui....

2tahun lepas,aku pun memiliki la kamera digital jenama OLYMPUS....bergambo la bagai.bateri dah brp byk aku tkr pun xtau ler.hubby suruh beli tmpt charging pun aku x beli2.ungkal....di pendekkan cerita,setelah lama berbakti,kamera tu hilang sebelum raya.frust giler aku.maklum ler,org kedekut huhuhu....

Macam nak bangang aku cari kamera tu tp x jmpa gak.sampai aku g mencari kat rmh kakak ngan abah tp tetap x jmpa.hampeh gilos......

Jadi,aku pun ngambik keputusan nk beli kamera lain.aku pun dok usha ler mcm2 kamera.biasa ler skrg kn dh trend size bapak kamera.tapi tula,selera rabak.nak yang ribu riban.bila je aku war2kn pd hubby,hmm....semestinya la dia x setuju.walaupun duit aku tp dia membangkang.adoyai.....frust lg.

Last2 aku pun cari ler kamera yg semurahnya,termasuk la menatang2 sampingannya x sampai pun rm400.bole ler ngambik gambo aku yg perasan ni,hahaha!!!hmm,abis Zikry ngan Aqilah pun dh tersampuk giler bergambo.agak2 nk muntah hijau,dilarang keras menatap gambo kami,hahaha....
Haaa,ni la menatang yang aku beli.cute kan?ringan sajork berbanding OLYMPUS tu.xpela,janji bole rakam gambo kitaorg untuk wat kenangan.sayang sama kamu!

Harap2 kamera ni berjasa dengan jayanya untuk tempoh masa yang lagi panjang dari OLMPUS tu.frust beb...kalau x hilang,rasanya masih pakai lagi kamera tu.apa2 pun,menatang ni best,hihihi.....


0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting