Sunday, September 23, 2012

TAKDE KERJA LAIN KE SELAIN MERAYAP?kataku pada diri sendiri

Posted by erienaerin at 11:42 PM
Desaru,Batu Layar ngan Tanjung Balau...tempat picnic yang berjiran.disebabkan abah tengah stress kat rumah aku ni x jenjalan kemana2 ditambah lagi abah nak kena wat operation selasa ni.aku ngan hubby bawak abah g berkelah.kononnya nak ke Desaru tapi disebabkan chalet dah penuh,kitaorang pindah ke Batu Layar.




Sampai je kat Batu Layar,bole plak terserempak ngan makcik aku sekeluarga.macam kelakar sangat rasa.kat pasir gudang x jmpa tp kat lain plak berjumpa.sekeluarga plak tu,huhuhu....makcik aku sewa chalet RM100.ada 1 katil Queen+single+1 toilet.dia sewa 4bilik sederet pintunya.mmg meriah la diaorg picnic.

Aku ngan hubby try cari chalet,dah jmpa.then suddenly abah call kata pakcik aku minta tlg ngan owner tmpat di menyewa tu carikan chalet.tauke tu pun kelam kabut la hanta kitaorg kat chalet 50meter jauh dari tmpt makcik aku.w/pun masa tu aku ngan hubby dah jmpa chalet yg 200meter jauh dari diaorg,terpaksa la patah balik ikut pakcik tu sbb dia dh bersungguh2 carikan.dlm hati."baiknya pakcik ni

Depan pintu chalet,pakcik tu bagi kunci.bila kitaorg dh masukkan brg dlm chalet,pakcik tu kata,bayar pada dia je.ingatkan dia baik+ikhlas so bayar jela.w/pun x puas hati gila ar bilik tu.plak tu dah nak maghrib,kitaorg masuk jelah.abah aku xde masa tu sbb dia lepak kat tmpt makcik aku.humang aih!!masuk tandas semut plak banyak!!frust.....
Pas solat maghrib,tayang muka kat chalet makcik aku jap.tak sampai 1jam kitaorg blah.singgah jap beli burger untuk Zikry.bole la plak bersebelahan chalet kitaorg budak2 india buat parti.mula2 xde hal....kata hubby,"okla...meriah sikit tempat ni.kalau x sunyi je.pas beli burger,lepak kat bilik main game.nak online mmg xbole.aku rasa,situ dah masuk line indon gaknya.xde wi-fi ye.


Dalam kol10lbih,muzik si macha ni makin kuat.mak aih mmg pening gila ar.dhla aku stress klu bising2 ni.rasa nk radak je sekor2.sabar pnya sabar,bergolek2 ngan anak aku,tgok jam dah kol1,x senyap2 lg budak2 ni.serius,mmg minta maki.

Panas hati panas gak,tau2 aku dah membuta......sadar2 kol2 lebih,x senyap lagi.pergh!!!bole bayangkan x mcm mn keadaan tu.yang muzik macam kugiran org kahwin waktu tengahari.damn!!!last2 dkt kol4 baru bebudak sengal ni senyap.

Pagi2,sementara anak aku tdo ngan ayah n atuknya,aku menapak kat tepi pantai jap.tenang....best rasanya.ingat nak jogging2 jap,haha...geli je.di sebabkan perut dah lapo gaban,faham2 jela....cari benda yang bole di cekik,huhuhu.....







Sarapan pagi di belanja oleh abah,hihihi.....tapi sarapannya cuma nasi lemak ngan mee goreng.oklah,sedap gak diaorg masak.depan kedai makan ni ada tempat sewa tapak untk camping.RM5 saje....aku rasa tmpat ni lagi ok dari tmpt makcik aku stay.

Lepas je makan,apa lagi....kecebur la plak.tapi x dpt nak mandi manda secara rakus,hahaha....Aqilah ketakutan tgok ombak yang beralun ala2 manja gitu.letak kat pasir lagi la kuat dia melalak,hmmm....

Pas siap2 mandi,sebelum kitaorg balik pekerja chalet tu dtg.....pas berbual ngan dia,punya la panas hati jap ngan pakcik yang tlg kitaorg tu.sewa chalet tu x sampai pun harga yang dia minta.dia kelepet duit kitaorg rupanya.kurang asam jawa betul.patutla beria2 sgt dia nak tlg.ada udang di sebalik misai dia.huh!!!

Jadi,pengajaran yang kitaorg dapat untuk edisi merayap kali ni ialah,jgn nak mengaharap sgt bantuan dari org lain yg x pasti keikhlasannya.kalau dah betul2 perlukan,baru la minta tlg.kalau x,mcm ni la jadinya.xpela pakcik,walaupun x halal tp aku tulis aku halalkan,hahaha....biol la tu

Macam biasala,edisi tepek gambo syok sendiri kitaorg,wakakaka!!!



























1 comments:

Mysara Ab Rahman on September 24, 2012 at 6:16 AM said...

wah sronoknyer...nk g la nt ;)

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting