Tuesday, September 18, 2012

CUTI-CUTI SATU MALAYSIA(PART 1)

Posted by erienaerin at 12:53 AM



Bersempena ngan cuti Hari Malaysia kemarin,hubby plan nak g rumah pakcik aku kat Punggol.aku xde hal punya,on je...ngeee........dengan rajinnya,aku sumbat ler baju anak2 2,3 helai je.baju aku ngan hubby pun aku sumbat juga.tapi tu untuk stok sehari ler bukan seminggu,huhuhu....

Disebabkan public,amek ko,belum lagi masuk kastam johor jam dah 1jam.nasib baik Aqilah x ngaruk klu x mau biol aku ngan hubby.
 xde keje,hihi

Pas kastam johor,melangok lagi jam kat tambak johor plak.mak aih,perut dah lapo gila ar.bekal sumbat kat bonet,dah tu lapo.pandai...pandai..

Dah sampai rumah pakcik aku,lepak2 jap pastu g shopping kat IKEA.pergh...mak aih,rambang biji mata tengok barang2 kat sana.kalau ler gaji hubby SD,maunya macam2 aku angkut.tapi disebabkan aku ni masih waras,kitaorang beli benda yang perlu jela,hihihi.....dah lama aku ngan hubby cari rack ni.banyak tempat dah kitaorang cari x jmpa.last2 kat sini menimbun.rasanya rack ni SD19.90,kira okla.kalau nak cari kat IKEA KL pun rasanya x berbaloi kot.lain ler kalau g KL untuk jenjalan sambil shopping.bole ler cari menatang ni kat sana.

Aku rasa kalau aku dok melilau lama2 kat dalam tu aku bole biol tengok barang2 kat situ.mana taknya,semua barang yang sesuai letak kat semua ceruk rumah ada bersepah dalam tu.lain kali kalau nak g shopping kat situ,kena kumpul duit banyak2 sbb nak kena tukar ngan SD,hihihi.....

Balik dari shopping,melepak lagi kat rumah pakcik aku.pas maghrib aku ngan hubby siap2 ler nak balik.ok,nak dijadikan cerita la katakan,kitaorang wat kerja gila la plak......lepas je kastam johor,aku ngan hubby naik highway.sambil jalan sambil plan,last2 kitaorang x balik rumah tapi terus g Melaka,hahaha.....gila!

Disebabkan x plan awal2,jadi banyak ler tempat kitaorang menyinggah.g cari makanan,topup kad touch n go,beli barang2 apa2 yang patut,haish...mmg suka wat banyak keje.



Lebih kurang 9.30P.M,baru ler teruskan perjalanan ke Melaka.untuk mengelakkan hubby mengantuk,aku dah macam DJ radio la plak cakap x berhenti.nak dekat kol 12,baru ler Aqilah ngan Zikry tdo.baru la romantik,ahaks....kalau x nak berbual pun kena berhenti 10kali baru la boleh habis citer gara2 nk melayan dia berdua.
muka ngantuk


Sampai je Melaka,jam dah kol 1 lebih.mata dah ngantuk.pusing2 bandar hilir cari hotel.semua harga seratus keatas.kalau sampai awal,mungkin kitaorang boleh pertimbangkan harga tu.tapi disebabkan nak tdo x sampai 8jam,kitaorang pusing lagi cari hotel murah yang paling murah,hahaha.....



Last2 jumpa la juga hotel budget yang x sampai pun RM100.dah settle semua,angkut anak2 aku masuk bilik.pastu,apa lagi?tido ler.(bersambung)

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting