Wednesday, September 26, 2012

MAKAN UNTUK HIDUP ATAU HIDUP UNTUK MAKAN?

Posted by erienaerin at 11:40 PM
Ntah apa2 jela tajuk aku yang merapu ni.tekak aku ni mmg tahap makan rabak punya.maunya x membadak badan aku ni.lagi ler kalau bnda sedap,x payah nak toleh kiri kanan ye,hahaha.....kat pasir gudang~johor ni banyak kedai makan.macam2 ada.....pilih ajela nak makan apa.lagi2 ler kat KAMPUNG PASIR PUTIH ni.

Kalau setakat nak cari sup power,nasi ayam penyet,seafood dll,pilih je kedai mana yang nak.harga pun ok.jadi minggu ni,tempat aku n adik beradik aku g belasah makanan sampai 2x ialah dekat Restoran Rahmat.

Restoran Rahmat  ni buka dari kol10.30am~3.30pm.ikan siakap fresh+lauk bermacam jenis.harga bg aku kedai ni okla.siakap goreng RM28 sekor....lauk 1 jenis RM1.tapi ikut berapa pax la...klu 4pax,RM4 ler....air plak RM1 semua jenis.tapi klu dlm botol atau tin lain harga ye.Udang sepiring RM20....kalau udang,aku mmg x pernah order.

Tapi semalam masa aku pergi,dah lmbat sbb aku g spital dulu.bila sampai je,lauk dah tgl 3jenis je...lain kali kena g awal la ye,huhuhu....kalau pergi masa air pasang,mmg cantikla tempat ni.klu nak bg Aqilah ngan Zikry diam,bg jela tisu.abis di buang sehelai2 ke sungai.bagi ikan makan kata Zikry.

Kalau pergi sebelum lunch hour,mcm aman sikit ler..tapi kalau dlm lingkungan 12.00~2.00pm,mmg ramai giler ar.mcm2 kaum yang dtg.maunya ribu riban ar taukenya bole dpt setiap hari.kayo,kayo,kayo...

Okla,mcm biasa gambo mst ada.walaupun x smpat amek gambo makanan sebelum dilantak,huhuhu....jgn muntah berbagai warna plak tgok gambo aku,huhuhu....





 nampak tu...licin ikan,tinggal tulang sajork,huhu
 pipi orang kuat makan mmg mcm ni ye
 sampai juling biji mata

zikry yang comel
 huhu...mmg zikry comel




0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting