Saturday, July 31, 2010

hAri Ni PuBLic Ke?

Posted by erienaerin at 9:08 AM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
sunyi je tmpt kj aku ni??....jap aku skodeng pomen....(1min...2min...3min..)huh...2 org pomen je yg ada?mana yg len ni?rini public ke?klu xde pomen,bole la aku melepak kat opis je rini,ngeh..ngeh..ngeh..
semalam aku bantai menghadap pc cari resepi..resepi apa?of coz la mknan feberet aku.NASI AYAM PENYET....tp semuanya sambal tomato.sambal mcm makcik jawa tu xde laa...mcm mana aku nk dpt resepi tu ek?kena part time kat kedai dia kot??huhu...tp yg penting,aku dah ada sambal baru utk mengelakkan aku dr kerap g mencekik kat kedai tu.aha...tadaa...dinner aku smlm....

pas siap masak,aku siapkan order dari kak nani...simple je.cornflakes peanut butter cookies.tq kak nani...

Friday, July 30, 2010

hiDup Aku(pArt 4)

Posted by erienaerin at 11:01 AM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ
08/04/2009
ish..knp aku sejuk gila ni??kipas dh tutup.haus,sejuk,siap gegel lg.tgok jam,5.30pagi.aku panggil kakak aku mintak ambilkan air.rasa perut,eh knp baby aku x gerak ni?selalu baby gerak secara aktif waktu subuh.amek hpon,aku msg KAK SUE.tnya kat dia,aku rasa mcm demam,baby plak x gerak.dia pun menyarankan aku supaya g klinik secepatnya.then,kol 7 aku g klinik.doktor tu sengal giler ar.dhla xde org,perut aku plak sakit.dia buat apa ntah kat bilik dia hegeh2.bila dia check aku,he juz said,"awak demam.nak mc x arini?".giler ar!!!dh tentu public.cipan...
aku terus g rmh mak aku,mak aku baru balik kj.dia panik...terus g hanta aku kat HOSPITAL ISMAIL JOHOR BAHRU coz baby x gerak2..hm..haru beb kena check mcm aku ni ikan je...result,kena tahan coz demam panas..
aku melepak kat spital 4 hari...best tau dok spital.cukup masa makan.siap kakak aku hanta nasi bungkus siap ada DUNKIN DONUT lg tu..robok baju dh mcm ice box penuh ngan mkanan.bkn apa,dia risau adik dia yg kuat mencekik ni kelaparan..haha...
kat spital,aku bedal tido jela...mana x nya,asyik lantak ubat batuk ngan ubat demam.pastu masuk air plak sampai 8 botol...kes?kencing kotor.klu kencing kotor,silap2 bole beranak awal.
11/04/2009
hubby call suruh amek kat pusat banda...ooo...hubby dah sampai dari KOREA rupanya.camne nak amek?aku kat spital..hihi...lupa nak habaq kat dia noo,aku tgh melepak kat spital.
keesokannya,hubby dtg spital...YES!!!aku dh bole balik.kemas semua brg2 yg ada.pergh!!stok mcm aku dh pindah kat spital ni plak rasanya.npk je hubby,hilang rasa rindu.2 bln beb x jmpa...."KU BAHAGIA,LA~LA~LA~...bersambung...

2 bulan lorh...

hiDup aKu(part3)

Posted by erienaerin at 10:25 AM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ
years 2008&2009
start aku tau aku pregnant,bila maghrib je aku lepak.kena plak hubby balik kol 7lebih.baru je dia bg salam,npk je muka dia,aku terus muntah...haa..2 jela yg paling teruk.tp kalau masak aku ok lg walaupun x larat aku paksa.mak aku pesan,jgn ngada2 sgt.buat je mcm biasa ti baby ikut ngada2.rasanya betul la kot apa yg mak aku ckp,hihi...
hari berganti2,sampaila kandungan aku 5bln...hubby dh tkr keje baru.EEW MALAYSIA..dpt lebih sikit dr tmpt kj lama.kj pnya kj,kandungan dh masuk 7bln...dapat berita,hubby kena trainning kat KOREA,2bln....kira2,dh nk dekat bersalin maknanya!!huh,sedih,risau,rindu,takut,arr...mcm2 la kat pala otak aku ni...
dan pada tarikh 14/02/2009...hari apakah itu?ya,VALENTINE DAY...apakah hadiah yg aku dpt?hadiahnya,hubby bertolak g KOREA mlm tu la woi...huwaa..!!!bygkan dgn perut yg besar,aku g hnta hubby kat pst bnda tp diaorg amek fligth kat singapore.
sampai rmh je aku nangis mcm baby kena tinggal ngan mak.dpt bayangkan muka aku??hihi..mana x nye,hubby jauh.apa2 jd kat aku mcm mana?klu kat KL ke MELAKA ke bole gak balik.ni?jauh weh...kalau ada pintu DORAEMON kan bagus,hahaha...
dan bermula la episod dimana aku kena wat semuanya sendiri...byr bil,belanja dapur,beli brg2 baby,g check up,g scan...ops!!2x scan sblm ni,hubby teman.siap dia betah ckp doktor plak tu.doktor kata anak kami GIRL,but he said,"ANAK SAYA LELAKI LA!"..hmm...degil tol.bukan taksub nk tgok jantina anak.tp g scan sbb nk tau baby sihat atau x...bak kata seorg member,"knp la org mengandung ni xnk g scan.watnya baby lahir xde kepala,mcm mana?klu scan kan apa2 hal bole tau awal".pergh!!!kecut beb perut dgr pandangan member aku...bersambung

huJAn oH huJAn......

Posted by erienaerin at 8:59 AM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ
kol 8 hujan dh lebat bangat..hmm...kalau kat rmh ni maunya tgh jd mcm hantu bungkus..baju ngan seluar aku dh basah.sengal tol la aku ni,napela x bwk bju lain.mcm x tau2 lg nk kena hnta zikry.mn nak dukung zikry,nk pegang payung lg.huh...gegel beb kat opis ni.hmm...tmpt kj aku mcm x cukup org je.ni mesti kes pomen mogok sbb bos x byr gaji..gilos tol bos kitaorg ni.tp aku sedih tau bila tgok diaorg mtk gaji.mcm pengemis dh...senang citer,mengemis duit sendiri.
nanti beratur panjang2 tgu gaji(x termasuk aku,aku special sikit)ngeeee....ada yg dpt separuh ada yg x dpt langsung.pekerjanya india ngan melayu.bos plak chinese...wah...1MALAYSIA la kiranya ni.ngeh..ngeh..ngeh..
kalau aku jd bos best x ek?hmm...kat kocek,duit RM50@100 berkepuk je.pakai keta besar,rmh besar,kat rmh ada maid,org pandang hebat je....
tapi....hebat ke aku kalau aku ada semua tu?hmm...mungkin ti semua harta dunia ni bole wat aku bongkak kan.yela,mentang2 org dh pandang tinggi.mana tau,bila dh senang mak ngan abah pun aku dh x pedulikan.contoh kat filem kan dh byk pe...SI TANGGANG,HINGGA HUJUNG NYAWA...BLA,BLA,BLA...
jd,aku patut bersyukur dengan rezeki yg telah ALLAH kurniakan.walaupun sederhana tp aku bahagia.kalau nk senang,YA KENA USAHA LA DONG...

Thursday, July 29, 2010

mAkaNan fEbEreT hAku!!!

Posted by erienaerin at 2:27 PM 0 comments
malam td aku agak bz....bz apa?bz sibuk wat BLOG utk kakak aku,hihi...bz ngalahkan perdana menteri!!tgh syok layan BLOG,kakak aku dtg ngan sepinggan NASI GORENG KAMPUNG!!ooo...nak rasuah ea??perut aku mmg dh tgh berdangdut reggae plak tu.apa lg,aku bedal jela.tp x cukup!!!huaaa....teruknya melantak.

mlm semalam pnya mknan jgn citer lg la,dh selamat pun.lunch td plak ngan sepantas kilat aku dh sampai kat kedai NASI AYAM PENYET....Pergh!!!kedai ni la yg membuatkan aku angau.klu g situ aku memang penamak tahap dinasour la.mesti aku order,AYAM@PUYUH+LELE,JELLY KELAPA ngan BANDUNG SODA.Lunch je,nk dekat RM10 rabak.seminggu ada la 2@3x aku pg.memang nak kaya kan makcik jawa tu la aku ni.

HiduP Aku(pArT 2)

Posted by erienaerin at 11:05 AM 0 comments
BULAN 9,2008

hari tu aku malas gila g keje.pg muntah2..so,aku g klinik coz nk mintak MC.hmm...KLINIK SEJAHTERA...tgu pnya tgu,nama aku di panggil.dgn lurus bendulnya aku citer apa masalh aku then doktor pun kata,"PERGI TANDAS YE,NAK WAT URINE TEST".pas bg doktor,doktor pun kata:
DOKTOR:ok,awak positif pregnant..bila last period?
AKU :27/07/2008
DOKTOR:(sambil mengira)hmm..kandungan dah 6 minggu ye.
AKU :Hah???saya baru kahwin sebulan,mcm mana bole jd 6 minggu?
DOKTOR:saya kira last period awak,bukan tarikh mula awak bersama.
Hahaha...sengal gila masa tu...lagi nak menyangkal kata2 doktor.Then,aku terus msg hubby..huhu...jalan mcm dh x jejak je.rasa di awangan..hm..mesti best jd ummi ni.bawak keta pun senyum je sampai rumah...ni la kot org panggil bunting pelamin.la~la~la~...

Wednesday, July 28, 2010

HiDup Aku.(pArt 1)

Posted by erienaerin at 2:21 PM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ
lg brp hari je 2ND ANNIVERSARY aku...mesti laki aku lupa..last year,kitaorg celebrate kat rmh abah aku,bergabung ngan birthday my mom.hmm,2 tahun hidup bersama Mr Sahrezal ni xdela ssh mana pun nak serasi.mungkin sbb kitaorg lahir pada bulan yg sama kot,so hangin tu lebih kurang ler...ada org kata kalau kahwin umur yg sama selalu ada perbalahan.hmm..im not sure bout that.tp alhamdullilah,wat masa ni masing2 cool,huhu..
pd permulaan hidup bersama,kitaorg dilanda masalah.Masalah apakah itu?sudah tentula masalah kewangan yg serius.3hari pas majlis,dgn bangganya kami pindah rmh baru.WAHHH!!!4 BILIK?Pastu,x sampai sebulan,amek kau.gegel beb lutut.paras2 hidung je nk ..hidup.SAVING??ERK..dgn pantas kilat aku korek segala lubuk utk mencari buku ASB...Wahh...ada balance.penyelamat la kiranya tu.HUBBY?semua saving dia dh leburkan utk majlis perkahwinan,down payment kereta ngan rumah.nasib baik x pyh byr motor.Actually,hubby aku bukanla org yg boros.dia pun x suka nk berhutang.tp yela,mungkin baru nak memulakan hidup bersama,ada je brg yg kurang dan perlu utk dibeli.dulu masa zaman sekola,kita bole bezakan KEPERLUAN DAN KEHENDAK tp skrg,xde bezanya maksud perkataan tu.baru la betul memulakan kehidupan bersama.ada org,baru je kahwin masih stay kat rmh parents.jd mereka xkan npk perbezaan utk memulakan kehidupan bersama suami.dok rmh parents,xde duit pun masih bole mkn pe....
ada kwn2 nasihatkan aku cara2 nk wat saving duit bulanan.org cuma pandai ckp je.yg byr hutang,aku ngan suami.kalau dah dpt gaji,tendang terajang,tolak itu ini balance tgl 2@3ratus pun masih bole saving mmg handal la manusia tu.jd hidup x perlu mkn?minyak kereta x perlu isi?hmm..ada ke org yg bole survive ngan duit 200 kat pasir gudang ni??mmg ada org lg ssh dari aku,jd org yg ssh tu masih bole saving ke?cuba tnya org tu,confirm kena rembat beb...setahun lbih gak,nk stabil.
aku ni bknla jenis suka shopping.klu aku beli kasut,selagi kasut tu x bersepai,selagi tu la aku lanyak.kain tudung?hmm..biasanya aku rembat mak aku pnya,wahwahwah...pergh citer mcm sengkek sgt la ek?tp,klu bab mkn,akan aku leburkan duit aku.x kira la brp puluh@ratus sekali pun,pasti aku akan mkn gak.klu bab2 mkn,selera mmg rabak.klu bab fesyen2,renovate rmh,berhias nk rak,aku x brp amek port sgt.coz,my hubby always said "bersyukurla apa yg dh ada na"
so,kalau org nk dtg rmh aku ni jgn yg jenis byk tnya n byk complain.apa yg dh ada,adala.bkn nk sentiasa hidup dlm takuk lama.tp sikit2 pasti aku akan buka buku baru dlm kehidupan kami.cuma kena lebih masa sikit.
wat masa ni,kakak aku stay ngan aku.hubby dia kena krja luar.so,dia temankan aku n aku pun teman kan dia,hihi...dia dok ngan kitaorg,dia tlg gak kitaorg.kemaskan rmh,masak,byrkn bil,jg kan zikry ms aku sibuk.pendek kata,kakak aku ngan mak aku je bole faham apa yg aku lalui.tp paling penting,walau susah mana pun permulaan hidup kami,aku ngan suami bahagia.xde perasaan cemburu buta,kasih sayang yg kuat dan saling sefahaman.LANTAK orgla nk ckp apa,yg penting kami bahagia.InsyaAllah hingga akhir hayat kami...AMIN...bersambung

LaYanz MoviE....

Posted by erienaerin at 1:05 AM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ
mata aku ni mmg mengada2...malam xnk plak tdo.klu dh siang kang,mata mcm kena gam.disebabkan x bole nk tdo,aku g membasuh bilik air da....tp x ngantuk jugak.hmm,apa lagi aku nak wat?!!td aku g melangok kat depan tv...layan citer NANNY Mc Phee....gerek gak citer ni.tp aku lg suka part1,part2 x berapa sgt.
citer pasal budak2 kecik yg nakal....mak bapa pun peining nk menguruskan then NANNY ni akan datang.tongkat NANNY ni ada power..tp part2 biasa je sbb dah tau mcm mana NANNY tu akan guna tongkat dia.

Tuesday, July 27, 2010

x BoLE tiDo....%#&@$!^**

Posted by erienaerin at 1:23 AM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ
wah...dh kol 1 lbih...x bole tdo!!!huhuhu....baru rini igt nk relax n tido awal.zikry dh tido lg td.ummi dia je yg tido lg.td tgok citer DUNIA BARU REUNION.dah habis dunia baru,sambung plak cite ALADIN.masuk kali ni,dh 17x aku ulang citer ni.zikry pun suka lagu2 citer ni tp dia dh tdo.kalau x dia dok depan tv ikut menari sekali.huhu...best citer ni.tp mcm biasala,hindustan mestila byk lagu.pergh!!!!xbole jd ni,aku mesti paksa mata aku tido....dushyum..dushyum..bintang~bintang~bin..zzZZZzzz.....

Monday, July 26, 2010

aPa YanG pEnTing,kERjasama...

Posted by erienaerin at 5:04 PM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ
hujan dari malam tadi wooo....sejuk bangat.tmpt keje aku dh lecak gile.mata plak dh mcm xleh nk bukak siot.so,rini xde aktiviti yg mencabar kat tmpt kj aku.dh bosan2, makan jela kj aku.semapt lagi cari resepi...mana tau ada yg berkenan,bole gak try.
hmmm....cite bab makan,semalam aku bersama2 kakak ipar aku telah menyibuk kan diri kami di dapur untuk masak masakan special ala2 kerja kahwin gitu,hahaha...resepi yg dipilih,NASI MINYAK+AYAM MASAK MERAH+RENDANG DAGING.desertnya,DADIH MANGO tp dh pecah.hihi...pergh!!!makan jela kerja aku ni.petang plak g rmh org khwin.tp mkn nasi jagung la plak....tp x sempat amek gambo pengantin....disertakan kat cni masakan dari chef riena & chef izan,hahaha...gambo chef je xde sbb blm mandi,kuikuikui....

Saturday, July 24, 2010

PEREMPUAN ITU LEMAH?

Posted by erienaerin at 12:58 PM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
celik mata pagi ni,aku berkira2 sendiri.ahad ke sabtu ni?aisey,sabtu laa...so kena kerja."PENDEK KATA,SELAGI TAK TUTUP MATA,KERJA,KERJA,KERJA".dialog MR LABU,hihi...mcm biasa la rutin aku,hanta zikry sebelum g kerja.semua kena wat sendiri beb.hubby balik kerja dh penat,biasala kerja mlm.
bersyukur sangat dilahirkan sbg PEREMPUAN kat dunia ni dan dikuriakan kpd aku suami yg peyayag dan bertanggungjawab.PEREMPUAN?nampak lemah tp memiliki kelebihan yang byk sgt dari kaum lelaki.lgpun ramai lg PEREMPUAN kat luar tu sama je rutin mcm aku.hanta anak,g kerja,amek anak,g pasar,masak,kemas rumah,basuh & lipat pakaian,jg anak jg suami,eh tu jg lain,hihi.celik je mata bgun pg lakukan bnd yg sama hari2.tp perbezaan kami cuma,bekerja@suri rumah,bil anak dan tanggugjawab suami pd keluarga.selagi diberi kesempatan untuk melakukan yg terbaik untuk keluarga,aku akan lakukan yg paling terbaik.mcm org indon kata "PALING NGETOP".jgn nnt bila aku dah terbaring sakit baru aku nak terfikir apa yg aku dh abaikan pd keluarga.selagi gelaran mulia sbg ISTERI msih aku guna,InsyaAllah,aku xkan khianati cinta dan tanggungjawab aku pd suami.walau sesusah mana aku kena harungi,aku pasti,aku bole buat.sbb PEREMPUAN tu kuat,peyabar,penyayang,pe..bla~bla~bla...

Kalau suami mempunyai hak dan kewajipan terhadap isterinya, maka isteri juga mempunyai tugas dan tanggungjawab terhadap suaminya. Sesungguhnya tugas seorang isteri terhadap suaminya adalah sangat penting dan mesti dipatuhi sehingga pernah Rasulullah SAW bersabda yang bermaksud :

“Jikalau sekiranya ada perintah dari Allah SWT untuk menyuruh manusia sujud kepada manusia nescaya aku suruh isteri sujud kepada suaminya.”

(Hadis Riwayat At-Turmizi)

Isteri hendaklah sentiasa memberi layanan baik kepada suaminya. Allah memberi ganjaran pahala yang berlipat ganda kepadanya sebagaimana yang ditegaskan oleh Rasulullah SAW dalam banyak hadis-hadisnya antara lain bermaksud :
a) “Sekali suami minum air yang disediakan oleh isterinya adalah lebih baik dari berpuasa setahun”.
b) “Makanan yang disediakan oleh isteri kepada suaminya lebih baik dari isteri itu mengerjakan haji dan umrah.
c) “Mandi junub si isteri disebabkan jimak oleh suaminya lebih baik baginya daripada mengorbankan 1,000 ekor kambing sebagai sedekah kepada fakir miskin”.
d) “Apabila isteri hamil ia dicatitkan sebagai seorang syahid dan khidmat kepada suaminya sebagai jihad”.
e) “Pemeliharaan yang baik terhadap anak-anak adalah menjadi benteng neraka, pandangan yang baik dan harmonis terhadap suami adalah menjadi tasbih (zikir)”.
f) “Tidak akan putus ganjaran dari Allah kepada seorang isteri yang siang dan malamnya menggembirakan suaminya”.
g) “Apabila meninggal dunia seorang dan suaminya redha, nescaya ia dimasukkan ke dalam syurga”. (Hadis Riwayat Tarmizi)
h) “Seseorang wanita apabila ia mengerjakan sembahyang yng difardhukan ke atasnya, berpuasa pada bulan Ramadhan, menjaga kehormatan dirinya dan taat kepada suaminya maka berhaklah ia masuk syurga dari mana-mana pintu yang ia suka”.

(Hadis Riwayat Anas Bin Malik)

Friday, July 23, 2010

rezeki pasti ada

Posted by erienaerin at 5:12 PM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
badan letih sangat 2-3 hari ni....pagi2 jgn citer la,m****h je.dah mcm megandung la plak,"morning sick" haha...hero cilik aku blom chat lagi.sedih tgok zikry baring je tp tangan main keta.mungkin nk main tp x larat.
semalam aku wat lg cikit biskut raya.ALMOND LONDON,SARANG SEMUT,TART.sambil tu ajar sekali kakak aku sepit kuih tart.kakak aku ni,dari kecik mmg x berminat ngan biskut2 raya ni.tp kalau bab2 hiasan dia suka la.jd,kematu gak tangan dia semalam,hahaha...
aku kalau dh mengadap wat biskut2 ni,x tdo mlm pun xpe.selagi x siap,mmg aku x tdolaa.nasib baik hubby keje malam.klu x confirm kena marah coz pagi mau keje daaa.
sample yg sebelum ni aku hanta,alhamdullilah dah ada yg order.ada rezeki lebih untuk tahun ni,adala.lagipun ni percubaan aku yg pertama,rasa cuak gak.lutut pun bole gegel ni kalau x dpt siapkan order customer.maunya kena rembat ti beb.confirm adik beradik kena angkut untuk siapkan order,haha..tp insyaAllah..aku mesti bole wat.
pergh!!!lmbat la plak kol 6.lapar!!!!!!!!!!



Thursday, July 22, 2010

nTah Apa-aPa jElaaaa....

Posted by erienaerin at 5:33 PM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ


sejuk tahap gaban dh kat opis petang2 ni...mcm dh kat GENTING la plak....dh nak dekat balik,mgula tahap gaban.
setelah berpenat selama beberapa hari,akhirnya aku dh berjaya mengedarkan sample biskut raya aku....semuanya aku gelarkan BONDA COOKIES.sbbnya,biskut2 ni mak aku yg ajar daaa...
anak2 mak semua x minat biskut moden...jd xdela biskut2 moden kat rmh kitaorg masa raya...kalau ada pun,mmm...ALMOND LONDON la kot,hihi...bukan kolot tp biskut raya dolu2 lg best kot...thun ni x buat biskut BANGKIT..lain kali laaa....
huhu...x sabar nak tgu RAMADHAN....mudah2an tahun ni daptla bertahan sebulan pose macam tahun lepas...la~la~la....

Monday, July 19, 2010

pagi isnin yang mendung...

Posted by erienaerin at 5:18 PM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
Rini hero cilik aku demam....dari mlm tadi badannya dah mula panas.tp bila buka citer hindustan,wah....dia pun ikut la joget,hihi...
petang dalam kol 3.45,hubby call bgtau zikry nangis,badan panas sangat.aku keluar jap bawa zikry g klinik....jumpa doktor,haaa...kena masuk ROKET beb...apalagi,zikry pun mengamuk la.pergh!!anak aku dah macam cikgu silat dia bagi penerajang.
Balik keje kang aku nak rest..dh bape ari x cukup tdo gara2 siapkan sample kuih.lgipun zikry demam.baik aku melepak ngan anak aku.Harap2 anak aku cepat sembuh.kesian mak mrtua aku ti nak melayan ngaruk anak aku.
Sok aku akan memulakan percubaan pertama aku...iaitu MENGEDARKAN SAMPLE KUIH...mudah2an ada rezeki untuk percubaan pertama aku..insyaAllah...

gambar zikry bengang

Saturday, July 17, 2010

cEriTA peNgaLAMan PerTAma....ssssttt....

Posted by erienaerin at 1:43 PM 0 comments
بِسۡمِ ٱللهِ ٱلرَّحۡمَـٰنِ ٱلرَّحِيمِ
KOL 3.00pagi

Sedang asyik parut kuih sarang semut,tgok jam...wahhh!!!kol 3.30 pagi??!!wat kuih x hingat donia.kuih kat oven ada 1 tray,hero cilik aku plak nangis nak susu.basuh2 tangan,landing baik punya kat tepi anak aku.tup2...aku di alam lain!aku tertido rupanya.sadar2 hujan tgh lebat,kuih aku kat oven bukan lagi sarang semut tp dh jd sarang lebah.OH NO!!rentung.

KOL 6.00pagi

Aku dh bengang,aku sambung tdo ler...mamai beb...aku tersadar lagi.dengar suara kakak aku panggil minta hanta g keje.dengan separa normal aku bgtau,KO MASUK LAMBAT JELA RINI.AKU NGANTUK SANGAT NI.BARU JE TERLELAP.tup2..aku tengok kakak aku merempit g keje dlm hujan lebat.aku selak langsir,ada petir plak tu(pergh!!!mcm kat filem)....huwaaa!!!!rasa bersalah menebal kat dlm hati..kenapala aku wat kakak aku mcm ni.sibuk sangat nk membuta x sudah2...sampai ke saat ni pun aku masih rasa bersalah....

KOL 8.30pagi

Wahhh!!!mcm bos rini aku masuk lambat...ni la akibatnya kalau tido lambat.mata dah mcm belalang kunyit la plak bengkak.nak wat camne,nk siapkan sample kuih pnya psl.aku keje...balik kol 6.Balik keje kena g pasar beli lauk,amek anak.Sampai rmh dh 6 lebih...asar selalu nyaris2 terbabas.masak punya masak Maghrib pun tiba.Kol 7.45 hubby nk g keje.Makanan kena sediakn.nk layan anak ngaruk lagi.bole sawan beb kalau hilang sabar...nyampah aku klu hubby keje malam..sbb aku kena jadi FLASH WOMEN...penat maksimum.2 blm lagi tgok baju yg nak kena lipat...pergh!!bole berbuih beb mulut.

KOL 9.00pagi

Operasi membuat BLOG pun bermula.aku bekerjasama ngan kakak ipar aku telah meng ularkan diri kami selama setengah hari semata2 utk menghasilkan BLOG aku.TADAAA!!berjaya juga akhirnya ERIENAERIN WORLDS.tajuk ni bukan bersempena mawi ea.tp disebabkan BLOG ni aku yg punya,so suka ati akula,hahaha.walaupun aku still blurr2 katak.aku bedal jela...ni pun aku dah rasuah kakak ipar aku mee goreng siap nugget lagi ngan teh sebungkus.fuhh...masib baik x minta KFC...haha..tq KAK WIN....
 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting