Tuesday, September 13, 2011

2 kEjuTAn

Posted by erienaerin at 2:15 AM
Bulan september,ulang tahun aku ngan hubby.5hari mak mertua dlm pantang,aku pun lahir,huhuhu....mungkin sebab zodiac kami sama,perasaan,tingkah laku,pemikiran lebih kurang...boleh masyukk....yg x sama,hubby penyabar,aku baran.

Petang tadi aku berkira2 untuk wat suprise for my hubby.plak tu kakak aku dtg,aku pun ngajak la dia g KIP MART beli apa yang patut.siap beli kek lagi kau....di sebabkan aku nyibuk ngajak kakak aku,kena la ikut dia g setelkan urusan dia.keta mmg dah penuh,ada mak aku,makcik,kawan kakak aku,2 org anak aku+aku.boleh bayangkan bagaimana keadaan keta tu pada petang yg sibuk?pusing masai tu sampai la kol 4 lebih.

Sampai rumah dah kol 4lebih,kakak aku kata,nak g rumah adik aku kat cahaya masai.dia nak bawa Zikry.mmg berat nak bagi anak aku ikut org beb.tp fikir ti aku boleh siap masak dengan cepat,aku bagi la.Zikry plak mcm berat hati nak ikut.dia tarik bantal dia,turun dari kereta.nangis xnak ikut.klu x,pantang org keluar,mesti nak ikut je.kakak aku pujuk suruh naik keta.aku pun meneruskan la apa yg aku dah plan.

Pas 60% keje aku nak siap,aku text nadia(adik ipar aku).ajak dia bawa mak mertua aku join birthday hubby.dia nak tolong tp aku kata x payah ler,sbb aku lg suka wat keje sorg2.lg cepat siap.dah nak dekat kol7,hati aku x sedap,aku asyik teringat zikry je.tup2,adik ipar aku(suami mama)call.dia kata,mama n dia kena tetak ngan parang kat rumah sewa mereka n zikry still kat rumah dia.macam nak pitam aku dengar .otak aku terus jam.

15min aku jadi bangang,makanan kat atas meja dah siap semua lg td,dah x menarik perhatian aku.Zikry sampai je rumah,kakak aku dah melalak.zikry pun sama melalak+aqilah yg kat dlm buai.mcm nak pecah hati aku tgok zikry penuh dengan darah adik aku kat kaki dia.baru aku nak tepon nadia,dia sampai ngan hubby dia.

Mak aku citer balik kejadian tu.adik aku di rompak!!di rumah sewa dia,di hadapan mak ngan kakak aku.bukan kakak aku x boleh membantu tp dia risau kn keselamatan mak ngan anak aku+kawan dia mengandung pun ada di tempat tu...beraya.adik aku melawan,dia bergelut dgn jantan haram tu siap sempat jirus air panas.sbb tu dia cedera teruk.syukur mak,anak n kakak aku selamat.20min pastu,mak mertua n kakak hubby sampai.Pas mak aku siap2 g spital,hubby pun sampai.

Akhirnya,kejutan untuk suami aku,bertukar menjadi kejutan untuk aku sekeluarga.mood untuk celebrate dh hilang.gambo pun aku mls nk amek.yg ada pun hubby amek kn.





0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting