Sunday, September 11, 2011

aKu sEbaGAi uMMi

Posted by erienaerin at 11:00 PM
Mak oi...dah nak dekat setahun aku xde wat n3???kemanakah hilangnya minat aku sebagai penulis?hmm,mula la nak perasan.sebenarnya aku dh terlupa blog aku.klu on9 pun,aku sibuk ngadap RESEPI ngan FB.Anak2 aku lg td dh tdo.sebelum ni n3 aku anak je tp skrg dh jd anak2,hihi...Alhamdullilah,dh dpt sepasang skrg ni.hmm,baby Aqilah blm interframe lg ye?huhuhu.....AQILAH,nama yg ringkas,mudah di ingat dan mudah di panggil.semuanya mudah,semudah kelahirannya.Alhamdullilah,berkat doa MAK AKU N SUAMI,x sampai 1 jam aku kat labour room,Aqilah pun lahir...sblm g spital tu,aku siap lenggang kangkung mcm nak g MASLEE.xde sakit,juz lebih 2hari...bila g bilik saringan,rupa2nya dah ada jln 4cm.nasib baik aku g spital,klu x beranak kat rumah gaknya.pssst,sblm ni ada org doakan aku biar ssh bersalin,Alhamdullilah...doanya x makbul.yela,kata org,doa org yg teraniaya,di makbulkan.bukan nak takbur tp yela org yg suka aniaya kan diri sendiri kan pasti dpt sendiri susahnya.hmm,ada aku kisah?lantak la.muka ala senyummmmmm Hmm,apala aku g selit cerita x penting ni.shuh~shuh,g jauh2...pejam celik pejam celik,Aqilah dh 3bln,raya pun nak habis dh.tp aku x wat lagi hand n foot print utk dia.masa zikry,aku wat masa dia 8bln,tu pun ada org complain,knp x wat masa zikry 1tahun.Anak aku,suka hati aku la kan.sibuk giler....complain2 ntah2 nk tiru,huhu...eh,termasuk lg,shuh~shuh,hak ptuih!! Disebabkan masa byk utk Aqilah,Zikry telah memberontak menunjukkan ketidak puasan hati,lalu bertukar menjadi agresif.telah membuli Aqilah yg x faham apa2,sambil tersenyum2 tgok abgnya.Bila adiknya nak menyusu,dia pun sibuk dtg menempelkan diri dkt aku.ish~ish~ish...dh besar pun nak nenen lg.mmg happy tgok pembesaran anak2.dgn keletah zikry yg baru pandai bercakap,aqilah yg terkinja2 bila kena agah,hmm...bila dh siap kerja,aku menghadap tv dgn zikry.WONDERPETS,SPONGEBOB,FAIRY ODD PARENTS(zikry panggil kartun ayah),tu kartun wajib yg aku akan tonton dgn dia.Aqilah pun tgok jgk walaupun x faham.huh,kang dia gelak kuat2,pengsan plak aku. Kalau aku masih bekerja,xdpt wat semua ni.hubby pun makan ikut time lunch hour.g keje bawa bekal.bukan control suami ye tp bantu suami save kn duit dia.klu rasa nk save lg,ti hari2 aku masak sardin n maggi.maklum ler,aku ni terlebih suka msk.klu msk,utk 2 org pun aku msk briyani la,nasi myk la,nasi ayam la,arr mcm2 lg la.mahal gak kos tu.maggi ngan sardin ni,mgkin 2@3bln sekali kot. Berbalik pada cerita Aqilah,masa berpantang aku uruskan sendiri.hari ke 4,aku dah mandikan Aqilah sendiri,menyapu,basuh baju.hari ke 7 baru aku mula memasak.yelah,yg pantangnya aku,xkan hubby aku nak mkn ikan bilis goreng je kan?xsampai hati aku.baju pun aku x sanggup bg hubby basuh,malu beb.nasib baik masa bersalin kan zikry,MAK AKU dah ajar uruskan anak.kali ni agak mencabar sbb 2org sekali gus nak kena uruskan.masuk hubby,3 la ye.MAK AKU pesan,belajar sendiri,jgn bergantung pada org.YESS MOM,I CAN DO IT,HAHAHA..... Ish,dahla melalut sgt dh ni...nnt aku kepo2 lagi la yer...

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting