Saturday, September 24, 2011

MISTERI BUNYI PAGAR

Posted by erienaerin at 10:45 AM

Jumaat 23hb,mak aku tdo rumah aku.plak tu aku nk siapkn tempahan dari kwn aku CHEESE TART 150pcs.sambil dengar MISTERI JAM12 mlm,aku teruskanlah siapkn menatang comel ni.....kol 1lebih,bunyi pagar dari jiran belah kiri rumah aku....intai2,xde org pun??bukan nk jd busy body,cuma risau skrg byk kejadian pecah masuk n rompak,bunuh n bla~bla~bla...

Tiba2,kol 2.15pagi,mak aku sesak nafas....aku dh panik gila.dah 2x muntah plak tu.aku gosok dada n badan mak.mak kata angin tak lepas.aku bg mak air panas suam,mak masih x ok.kol3.00pagi,keadaan mak dah agak teruk.aku ajak mak g spital,mak xnk.dia risaukn aku nk drive waktu tu,nk bwk mak,2org anak+anak sedara aku(selalu mak jln x tinggalkn dia ni).aku terus call kakak aku,kakak ngan adik aku yg bawa mak.bila mak dh masuk kereta je,aku terus kunci pagar terus masuk.pas dh tenangkn kepala otak berjambul aku ni,aku sambung siapkn kerja aku.

Kol 3lebih(x pasti lebih tu sbb dah tekun ngadap CHEESE TART),aku dengar pagar jiran belah kanan plak bunyi.kali ni bunyi agak kuat mcm bunyi hentakan.aku selak langsir,skodeng lagi....lama gak aku skodeng,xde apa2 juz pagar je yg terbuka.aku sambung balik kerja aku...dlm kepala otak aku fikir,mesti anak bujang jiran aku balik.tapi,nape xde bunyi motor atau keta ea?hmmm,abaikan.......

Tengah ralit2,aku dgr azan subuh....fuhh,dah pagi.maknanya jiran2 aku dh bangun.xla risau sgt.aku berhenti kejap....6.30pagi,aku dengar pagar rumah aku plak terbuka!!!hah?skodeng lg...???

Akhirnya....pada pagi hari,aku dapat jawapan semua misteri bunyi pagar itu
KOL 1lebih,JIRAN BELAH KIRI KUNCI PAGAR SEBAB BARU MASUK DARI MELEPAK KAT LUAR
KOL 3lebih,RUMAH JIRAN BELAH KANAN KENA CEROBOH TP LUAR RUMAH JE.MOTOR ANAK BUJANG NYA KENA CURI
KOL6 LEBIH,HUBBY AKU BALIK AWAL DAAA,X OT
motif citer ni,kalau ada perkara yg mencurigakan,cepat2la call jiran




0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting