Saturday, September 24, 2011

JANTUNG AKU DI TEMBAK OLEH MACHINE GUN

Posted by erienaerin at 11:45 PM
Sampai hospital dh kol2.15pm....aku ngan farah(adik aku)g kaunter pertanyaan kat HSI.dengan sopan santun mcm pengantin,aku tanya pasai mak aku.(g lmbt sbb ada hal td n skrg nk hnta farah je sbb tiap kali mak masuk spital,dia yg jaga)
AKU : saya nak tau tentang pesakit bernama (mak aku)...dia di wad mana?
NURSE :pagi tadi dia masuk tempat kecemasan,pas jumpa doktor dia balik
AKU :ish,mana bole,mak saya blom balik lagi.pagi tadi doktor kata nak masuk kn mak kat wad tp xde inform apa2.
NURSE :berapa no IC?
AKU :S ******* J
NURSE :singaporean kan?xdela rekod mak awak.kat cni mmg dah tulis mak awk balik.
dengan binggung,aku ngan adik aku g tempat kecemasan....ckp ngan farah,mst mak suka kita dtg.kesian mak tgu kita,waktu melawat dah habis plak tu.

Menapak punya menapak,aku tanya kaunter,siol la...mak aku kat ICU.....kejutan pertama utk aku n adik aku.Meluru ke guard,berdialog apa yg patut,kitaorg dpt masuk.nak g ICU pnya la jauh pusing.masuk je ICU,PANGGG!!aku rasa jantung aku dah hilang.mak x sadar,wayar berselirat sana sini.kena masuk kn tube utk oksigen kat mulut.hidung mak aku berdarah,ada tubing lg.maunya x bersepai jantung aku tgok mak mcm tu?

Paru2 berair,ada jangkitan kuman,jantung lemah,buah pinggang ada gangguan.....klu mak korg,mcm mn perasaan korang?tiba2 teringatkn sesuatu.cukup ke perhatian aku pd mak?derhaka kah aku pada mak?terbalas kah jasa2 mak?sebak,pilu aku rasa.syukur mak x pernah mengeluh layanan kami pada dia.tak berani aku nk meninggikan suara pd mak w`pun aku betul,apatah lg untuk menjeling mak.

Keluar dari wad,aku hanya mampu fikir tentang barang2 yang doktor minta,n inform pd family di singapore.

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting