Sunday, October 16, 2011

DOKTOR OH DOKTOR

Posted by erienaerin at 8:25 PM
Tengahari semalam aku x dapat nak pergi hospital sbb xde org teman aku...bukan xleh pergi spital sorg2 tapi baby xleh naik kat wad ini kan plak ICU.Kakak aku mmg OT sabtu n ahad dari kol 6am-8pm.Tapi kakak aku kata,pak busu aku dtg melawat mak waktu tengahari.

Aku call kakak ipar aku,x dpt2...hampeh betul.last2 kakak aku kata xpela,pergi ahad je.duduk2,hati x senang.teringat sgt pada mak.kebetulan hubby x ot,balik kol4.jadi bersiap2 untuk tgok mak......

Sampai ICU,aku nampak mak uda(kakak abah)...kelihatan dia berbual2 dgn seorg pelawat.aku salam dia,then dia nangis.aku kaget!!!dia kata mak aku nazak!!

Aku nk masuk dlm bilik mak tp tgok diaorg tgh kelam kabut.panik jap....sabar,sabar dan sabar....tgok jam dh 5.50ptg.knp ni???pastu dokte klua...ayat biasa yg mcm kat drama,"KEADAAN MAK AWAK SANGAT KRITIKAL.SEKARANG NI DIA TENAT SANGAT.JANTUNG DIA TADI TER BERHENTI JADI KAMI DAH BUAT CPR...ANAK2 PUAN ADA TAK DI BAWAH?BOLEH PANGGIL BERKUMPUL LA YA.BACA KAN YASSIN".aku rasa aku terus jadi bongok masa tu.x bole berfikir.....semuanya stuck.

Aku keluar dari ICU,bgtau mak uda nk call family mak n amek abah aku.abah tak berapa sihat hari ni.sbb tu dia xnk ikut ms aku dtg.sepanjang perjalanan nk amek abah,otak aku jam arr.klu korang,dgr dokte ckp mcm tu,apa yg korg rasa?mesti nk duduk dgn mak korg kn?nk tglkn ke?tapi,sape nk amek abah aku?kakak aku bawak adik2 aku.xkn nk biarkn hubby aku drive sorg2 ngan baby lg.

Sampai hospital,beberapa org ahli keluarga abah dh ada.aku menuju ke ICU sbb dh terlalu risau+takut.x sempat nk pandang kiri kanan.yg aku tau,aku nk tgok mak aku.Kat ICU mcm selalu,mak masih terbaring kaku.dokte kata mak dah stabil dari keadaan tadi.lega sikit tapi masih risau gila.

Mula2 doktor suruh berkumpul,bila kitaorg berkumpul,x kasi masuk....ish x faham la.adik beradik aku dh berkumpul kat luar ICU....tiba2,tgh masing2 mendiamkan diri,kakak ipar aku bersuara,"TADI KAK ***,CERITA....DIA DATANG TGOK MAK,XDE APA2 TAPI MASA *** TGOK,MATA MAK TERBELIAK,LIDAH MAK TERKELUAR NASIB BAIK MASUK SEMULA MASA DOKTOR TOLAK...CARI2 JUGA KORG TAPI X NAMPAK PUN.TU PUN **** YANG TUNGGU MAK SBB DOKTOR X BAGI TINGGALKAN"....perghhh!!!telinga aku dah merah rasanya.macam nak tumbuk muka org yg cerita mcm tu.nak je aku radak mulut dia ngan tubing tu,terkeluar ke tidak lidah dia.halo!!itu hari pertama ko tgok mak aku,ko x tau keadaan mak aku.jadi jgn nak memandai buruk2kan mak aku.mak aku baru sadar mmg la dia buka mata,doktor masukkan tubing mestila lidah mak aku mcm tu.BUKAN NAZAK MATA TERBELIAK,LIDAH TERJELIR!!asal aku dgr cita x elok,siap ko,aku tumbuk mulut ko 2 org.

Baru je aku turun nak tengok baby aku,hubby call kata doktor suruh kumpul kat ICU.kitaorg kelam kabut naik...sampai ICU,nurse kata MAK OK....haish...kitaorg risau mcm nk mati,doktor ni kejap ok kejap x ok.haish...

Sampai kol11lebih aku adik beradik,adik mak n suaminya,sepupu mak aku menunggu kat hospital...Alhamdullilah,doktor kata x perlu risau lagi....keadaan mak x membimbangkan.so,aku balik dulu sbb baby dh ngaruk.

Dan hari ni kitaorg berkampung kat spital,dari pagi sampai petang.siap bwk bekal lagi,huhuhu....hari ni,keadaan mak ok dari semalam....terima kasih semua yg sudi dtg melawat mak.oh ya lupa plak...awal2 pg td ada org kampung nk dtg ke rumah.diaorg terdengar yg mak aku dh xde sbb tu diaorg dtg utk melawat....hmmm,sedih aku....

Harapan aku,semoga mak aku cepat sembuh dan bersama2 kami semula.....aminn...

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting