Friday, October 7, 2011

PANGGILAN SUSPEN DARI HSI

Posted by erienaerin at 11:00 PM
Dalam kol 10lebih,dapat panggilan dari HSI.....agak kaget bila pihak hospital mengatakan "DOKTOR MAHU BERJUMPA WARIS PUAN ROHANI"....aku bersiap apa yg patut,call kakak,abang dan abah.dalam kol 11lebih kitaorg gerak g spital.

Dalam hati kami berharap ada berita baik dari segi kesihatan mak.Ya,aku berharap sangat........

Sampai hospital,abang n abah aku melawat mak dulu.aku dengan kakak kena tunggu kat bawah.maklum jela aku ni berembet dgn anak2 aku.bila abang aku turun,kitaorg adakan perbincangan secara ringkas.sekarang ni paru2 mak aku mmg kena jangkitan kuman agak teruk.jadi,doktor sarankan agar di adakan pembedahan kecil di leher mak supaya selepas ni mak xpayah guna alat pernafasan dari mulut.(panjang sgt penjelasan ni...x tertaip)

Bila turn aku naik,mmg agak payah la nak aku katakan perasaan aku.serius,xtau nak cakap apa.kecewa?sedih?buntu?boleh jadi bodoh sekejap.xtau nak wat keputusan yang terbaik untuk mak.sambil tgh berfikir, menghadap plak nurse2 yg kat situ bergurau senda,ada yang main sms,ada yg tengah dok belek katalog.ada juga yg tgh wat kerja.mmg x faham...bila kita jawab panggilan,nurse kata,"MAAF YA,TAK BOLEH GUNA HANDPHONE...BOLEH JEJASKAN FREKUENSI"...hmm,mungkin kalau nurse atau doktor yang guna handphone,mesin2 semua xde masalah???Kalau la aku yg keje situ,mungkin aku bawa PSP kot....hmm..

Kemarin aku rasa bersyukur bila mak dah sadar.....tapi hari ni?....kenapa?

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting