Saturday, October 22, 2011

MY BEST FRIEND FOREVER (part 1)

Posted by erienaerin at 1:47 PM
Haaaa...rini aku nk citer pasal BFF aku.x ramai pun,nama pun bff klu ramai2 jd x best hihihi....

1.Nursyahida Binti Majid
aku start kawan ngan minah ni dari umur aku 15tahun,form  3 la yee.aku panggil dia shy.dolu2,dia ni x feminin langsung,hahaha...gambo x dpt disiarkn takut kena penumbuk.klu bercerita ngan dia,madang gelak je.aku sayang gilos kat minah ni.selama2 kitaorg berkawan,baru sekali je kitaorg x bertegur...dlm kata lain,merajuk.habis SPM,dia sambung blajo....aku plak terus kerja.jd,setiap kali dia blik bercuti,aku akan rembat motor atau keta mak aku semata2 nk g dating ngan dia.tempat dating kitaorg,semestinya di McD TMN AIR BIRU....dkt ngan rmh dia.xpun g PIZZA atau g karaoke kat today....huh,sedap gak sore aku,hahaha!!!

Dia ni anak pak majid no 2,kak ngah ye.kuat mkn asam tp bkn kurg asam.selalu kena sakat sbb melatah.blom hilang lg ye,latahnya.x lm g,InsyaALLAH....baby nya akan lahir....x sabar ni nk tau llk ke pompuan.

Jarang berjumpa tp kalau dh berjumpa,berbual sampai x hengatt....hikhikhik....ayahnya iaitu pakcik majid,menjahit ye.jd,kalau ada sesiapa yg nak menempah baju,bole la g kat ayah dia.masa kitaorg sekola,mak dia yg menjahit.tp skrg mak dia x brp sihat so ayah dia plak yg menjahit.

 X banyak sangat yg aku bole citer pasal dia ni tp serius,mmg aku syg bangat kat minah ni.bukan di sebabkan dah lama berkawan aku syg bangat...tp ada sesuatu yg special kat dia ni,hehe...mcm ayat pakwe makwe plak.


2.Norliza Binti Miskon
Aku kenal ngan minah ni masa sama2 kerja kat INNO VALUES.minah ni berangin sikit,haha...jangan marah,haaa....tapi hangin2 dia,terror masak beb.anak kelahiran BATU PAHAT....anak JAWA niii...dia ni muda setahun dari aku.w`pun dia muda dari aku tapi aku lg cute,ahakz...

Aku pernah dok menyewa ngan dia ni.kelakar gak kalau ingat2.nama je ddk menyewa tapi asal brg dapur xde,g balik rmh mak aku packing apa yg patut utk bwk balik rmh sewa kitaorg.

Dia ni mmg fanatik habis ngan kumpulan SEARCH....XTVT kitaorg utk hilangkan tension ialah KARAOKE!!walaupun ada rm10 kat kocek,kitaorg lanyak je g karaoke.2 2 g merempit karok kat PELANGI depan KIP MART.xpun g TODAY.oh ye,lg 1...dia ni pernah menangis sbb x pass interview polis,huhuhu...

Liza ni xde lesen tp ada motor scooter.pernah sekali tu dia terbongkang depan mata aku...keadaan dh panik jap.aku pk ada yg patah.aku angkat la dia.soalan yg kuar dr mulut dia,"RIN,JD X G MKN HOTPATE".dah terbongkang tuuu.......masih lg dia ni igt mkn.mmg pecah perut aku ketawa sampai KIP MART.

Banyak gak kenangan aku ngan dia ni....dok serumah,ngula sama2,ssh senang pun sama2.minah ni baru je berumah tangga.aku x dpt g sbb aku dh sarat ms tu.x thn ddk lelama.mudah2an,kekal hingga ke anak cucu...aminn.  (bersambung)

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting