Tuesday, October 25, 2011

PANDU UJI(part 2)

Posted by erienaerin at 1:16 AM
SAMBUNGAN

Masa umur aku 15tahun,abah KAK INA iaitu PAKCIK SALLEH,ngajo plak aku bawa keta....dgn anak2 dia ramai2 dlm keta,dia ngajo la aku.Kerek ko....bawa keta PEUGEOT tuuu...gambo xdela nak tayang.mmg bangang gila la masa tu.xtau apa2...mana clutch,mana brake,mana minyak...hampeh....

Blajo,blajo n blajo......pas dah faham sikit2....PAKCIK SALLEH bagi aku bawa van FORD dia plak masa tu umur aku 18tahun...pakcik aku ni mmg banyak kenderaan.lori dia je aku x pernah bawa,huhuhu......bila dah ada skill,aku bawa keta kancil pakcik aku yg comel ni...pakcik aku ni,aku gelarkan dia "ayah",anak dia panggil abah aku "abah"...ok la tu kan,hahaha......keta kancil JDS 5159 ni la 1st time aku bawa kat highway tanpa diawasi oleh org dewasa.org dewasa?hikhikhik......

Pastu,mak aku beli keta WIRA....auto plak tu!!JGK5873....tapi keta tu dah xde,dah jual,tkr keta GEN-2.

Dan akhirnya.........tre~de~de~de~(bunyi drum)....pada tahun 2008,hubby telah beli keta kancil yg cumil ni,mcm tuan nya gak...ahakz....keta ni la yg aku lanyak sampai skrg.dah biasa bawa keta jd aku ngeri sikit nak bawa motor.

Bila dah pandai bawa keta,nak plak try benda lain....di sebabkan aku ni dulu store clerk,malu beb kalau xtau apa itu FORKLIFT....dgn kereknya,aku telah curi2 belaja bawa menatang ni....best3.....

Bagi aku,pompuan ke lelaki ke xde halangan la nak belajo bawa kenderaan ni.x kira la brp roda sekali pun.tp ingat,x semestinya pompuan yg bawak motor tu dia minah rempit.belaja untuk mencuba itu suatu perkara yg indah bg aku...ti kang klu dah tua tiba2 teringin nak bawa shovel,mcm mana?hikhikhik.....

Tapi aku teringin beb,nak bawak keta ni.....rasa kalau dapat bawak keta ni,pergh!!!!!!tdo dlm keta tu la gamaknya.
bole bwk mcm cite TOKYO DRIFT tu,haha!!!

Last sekali,aku nak korg tau,keta idaman aku...jeng~jeng~jeng~.......
GRAND LIVINA

MITSUBISHI TRITON

2 comments:

Abang Long on October 25, 2011 at 11:33 PM said...

Salam...wow! kelassss kalau bawak triton tuh. Cuma riso nanti susah nak manjat naik coz kete tu sket tinggi..huhu

Abang Long Online

erienaerin on October 26, 2011 at 12:25 AM said...

hikhikhik....2 la pasal.kena bwk tangga la jwbnya.

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting