Sunday, October 2, 2011

PERGILAH SEDIH ITU

Posted by erienaerin at 8:57 PM
Suasana di tempat parking hospital mcm biasa la...tp x berapa sibuk macam hari public.dah masuk kan Aqilah dlm stroller,Zikry terlari2 dengan seluar gelebeh dia tu...HIP HOP beb......ERIENA family bergerak menuju ke perkarangan hospital.aiceh,skema la plak....

Dari jauh aku nampak mcm atuk sedara aku.......semakin dekat,dekat dan dekat,memang betul pun.mcm biasa,aku salam dan berbual apa yg patut dan menuju ke ICU.hubby jaga anak jap....

Masuk ICU,tegur mak...mak bg isyarat nak minum.aku ckp la x boleh sbb ti mak tersedak coz mak masih bergantung mesin oksigen.kalau mak tersedak,maunya kena pekik ngan nurse.yang bole aku wat,basah kan kapas,titik kan air kat mulut mak....mak watpe?mestila mak wat THUMBS UP...hihihi....

Tak sampai 10min bersama mak,sepupu mak masuk,dia kata ada yg nak masuk jenguk mak.so,aku pun keluar jap....tgh duduk tunggu turn,aku nampak makcik2 aku sampai....ketiga2 org makcik aku ni adik pada abah.so,di tempat bahagian menunggu ni agak ramai sbb ditambah oleh ahli keluarga pesakit yang lain.

Yang ada pada petang tadi,adik perempuan abah,sepupu mak,nenek n atuk sedara aku....Terima kasih pada kalian kerana sudi menjenguk mak.Doa kan semoga mak segera beransur pulih ya.

Aku masuk semula dah pukul 6....banyak isyarat mak bagi tapi aku x berapa faham.aku bagi mak pen dan kertas tp tangan mak masih belum kuat untuk menggenggam pen,jadi tulisan mak x dpt dibaca.ada masa mak akan tolak dada aku suruh pusing ke belakang,seperti menyuruh aku lihat sesuatu di penghujung katil pesakit sebelah.serius,aku mmg x nampak.bila aku tanya,mak tunjuk isyarat seperti lupa n pening.Tiba2,aku terasa seram.......maklum la pesakit sebelah sedang koma.xkan hantu kot?ish,merepek la aku ni...hihi...

Lagi 20min ke kol7....aku bgtau mak aku nak balik n dh hampir maghrib,mak terkejut,pastu bg isyarat dia lupa.mestila lupa kan..berapa hari mak dah tido.Mudah2an,mak akan segera sembuh....terasa lain bila pergi ke rumah abah tanpa mak di rumah.hmm...~RINDU.....RINDU SERINDU RINDUNYA~

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting