Thursday, October 27, 2011

KENAPA AKU MENULIS??

Posted by erienaerin at 11:50 PM
Dah setahun aku menceburkan diri menjadi suri rumah sepenuh masa.selain dari mengambil order wat cheese tart dan sewaktu dengannya,semestinya lah aku menjaga anak,hubby dan segala bagai dlm rumah...Betul x?hikhikhik.....aku x berapa minat sangat nak bergebang ngan jiran2.juz say "hi"...hikhikhik.....bukan xnak bercampur dgn jiran,biasala aku ni pompuan kalau dah sedap bercerita terpelecok plak lidah ni mengata org...ye x?hikhikhik.....

Jadi,dah pas penat memerah tenaga perambat zikry yg dah jadi jin notti ni + jadi tarzan terpekik kelolong sampai jiran2 aku tension,blog cikai ni la tmpt aku merepek reban raban.biasala kengkawan sekepala jauh plak nk ajak merepek.adik beradik aku plak bz.....so di sinilah bermulanya segala agenda tentang keluarga,kawan2,kenangan dan apa2 jela...

Senang citer,aku ni masih bangang lagi bab blogging ni....masa blm kahwin aku gila men sms skrg gila nk men blog.boleh ea ayat camni?hahaha!!!.....serius aku ckp,aku x tau pasal traffic ke earning ke hapa ke,yang aku tau menaip ikut rasa dan perasaan aku.so,apa yg korang baca itulah yg ikhlas kuar dari kepala lutut otak dan lubuk hati aku ni.chewahh....

Aku mula wat blog ni dari tahun lepas tapi aku stop dan hampir terlupa mengenai kewujudan blog cenonit ni di alam maya....kebetulan plak aku tgh gila cari resepi.terjah segala blog yang bombastic very fantastic,akhirnya aku teringat balik kat blog aku yg hampir jadi arwah ni,huahuahua!!

Dan akhirnya aku mengambil keputusan untuk mengetik kembali jari jemariku yang cantik ala2 miss world ni di lappy yg cute bagai tuannya,hikhikhik.....jadi,korang jgn muak sampai muntah kuning plak bila tgok blog aku ni ada N3 lebih dari 1x sehari.....kepo la katakan~ngeeee~

Pada hari ini,aku ERIENA ERIN dengan rasa bangganya,~tre~tre~tre~cing!!(bunyi drum),mengucapkan jutaan terima kasih kepada sesiapa yg sudi terjah blog aku dan aku menghargai sangat2 kepada mereka yg menjadi followers aku~sob~sob~sob...hari ni followers aku dah bertambah penghuninya.jadi,bahagian tu dah berseri dengan adanya gambo2 korang yg femes tu.beribu bintang di langit aku hadiah kan kepada korang semua.luv u all!!!~hug~

Bukan Kerana Nama

Jangan kau pandang bibir yang manis
Kerana dia bisa menghancurkan
Jangan kau pandang wajah yang indah
Kerana dia bisa meracunmu

( korus )
Dengarlah hai teman
Dengarkan bersama
Aku menulis bukan kerna nama
Kerna sifat kasih
Pada sesama insan
Dan menyatakan kasih sayangmu
Kita sama semuanya sama
Apa yang ada hanyalah kehidupan

Jangan kau dengar puisi dusta
Kerana dia bisa merosakkan jiwamu
Dengarkanlah puisi di pusaka
Yang telah turun temurun hari ini

Jangan kau alas hatimu itu
Dengan secebis warna kehitaman
Dialah seperti anai-anai
Lambat laun hancurlah dirimu


0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting