Thursday, October 27, 2011

HOBI AKU YG MEREPEK

Posted by erienaerin at 4:13 PM
Hari ni ngan kereknya,aku ERIENA ERIN,nak citer tentang hobi2 aku....bukan CITA-CITA ye tapi HOBI-HOBI...ahakz...

Ingat x masa sekolah dolu2....mesti kena isi 1kpg kad kuning yg besau tu,cita2,hobi.....ingat?biasala bdk2...hobi yg paling famous amous mestila membaca....termasuk la aku...xkan aku nak tulis hobi aku yg sebenarnya.semestinya balik sekolah,hobi saya tido....."CIKGU SUKA MAIN BOLA,CIKGU SUDAH TIDUR MARI KITA MAIN".....haaa,lebih kurang la tu...tidur....xpun men cikgu2...geli je...

TAHUN 1993
Masa ni umur aku 9tahun....walaupun aku comel dan ketot tapi aku ada minat untuk bercucuk tanam.pokok2 yang aku tanam,pokok ubi,betik,serai,nenas,lada....tapi hasilnya,aku x dapat pun.kena kebas ngan org lain.rasanya klu aku masih mengekalkan minat aku tu,pasti aku dah jadi petani moden,hahaha!!!

TAHUN 1996
hobi yang aku yg agak serius iaitu mengumpul kad telefon....dulu2 kan ada kad yg guna kat public phone.aku x berapa minat ngan kad TELEKOM...balik2 gambo pemandangan,gambo bunga....hmmm.aku lagi suka kumpul SING-TEL punya....baru la gerek....ada gambo kartun WARNER BROS lagi ko.byk la aku kumpul.bila ada member yg se hobi ngan aku ajak bertukar kad,aku rasa serba salah plak.al-maklum ler,kad aku cumilz,kad diaorg gambo pemandangan.nak x nak,1kpg je aku tukar.tu pun sbb nak jaga hati member.

TAHUN 1998
bila umur aku14tahun,aku ada hobi baru iaitu BAKING.....tiap2 minggu aku lantak wat KEK MARBEL.mak aku pun dah naik muak tgok kek xpun aku g blajo silat ngan atuk aku....HAHAHA....akulah Jebat!!tapi sekarang,Jebat ntah kemana peginya tapi dok jadi tarzan plak terpekik kelolong marah Zikry yang dah pandai bg mak dia jd stress.

TAHUN1999
haaa,meningkat je umur aku 15tahun(dah besar sgt ke?),aku mula berminat2 g chatting dek terpengaruh rakan sekelas.agak bengang+bangang rasanya bila aku tanya diaorg,"CHATTING TU APA?"....pergh....kena gelak dol.sekali member aku bawak,dah terjebak la aku.....masuk channel apa?channel kampung.....hahaha....


TAHUN2000
Naik je tingkatan4,aku dah kemaruk camping.segala camping yg ada,aku join.....aku suka dok dlm hutan.suasana tu best...dengar bunyi unggas.maklum ler,aku x suka dgr bunyi memekak,aku bingit.caya x,tiap2 bulan aku g camping.kalau x ikut PENGAKAP sekolah,aku ikut PENGAKAP luar...lagi best aku ikut NAKHODA ADVENTURE yg di ketuai ABANG MAN.muka aku yang comel ni pun dah naik retung dek kena panas je.

TAHUN2001
bermula la tahun aku gila ngan MAJALAH UJANG NGAN GEMPAK!!!banyak gila aku kumpul tapi member aku pinjam terus jadi harta dia...sob~sob~sob....semua koleksi aku plak tu.


TAHUN2002
Disebabkan bekerja sebagai cashier yg hanya duduk melangok bagi token game,aku pun mengisi masa dengan membaca novel.Novelis paling aku minat ialah NORHAYATI BERAHIM,FAUZIAH ASHARI DAN RAMLEE AWANG MURSHID....best woo novel diaorg ni.tapi,sebahagian nya dah kena bedal dek anai2 dan ada juga yg telah di sedekahkn oleh adik aku yg bijak bistari(KALAU ANAK ORG LAIN PASTI AKU DAH BAGI TUMBUKAN PADU MAUT) ni pada cikgunya yang mungkin xde duit nak beli novel.alasannya ialah,CIKGU PINJAM...tapi hakikatnya,cikgu wat jadi harta sendiri.

TAHUN2006
hobi yang x berfaedah dan membazirkan duit....KARAOKE JAMBAN...ada RM10 pun sanggup pergi ngan BFF aku,LIZA bengong.bilik yg sempit,ngam2 utk kitaorg berdua je,hikhikhik....selang brp hari je mst kitaorg dah tercongok kat situ pas balik keje

TAHUN2010
tahun ni,bermula la semula minat aku untuk BAKING....BAKING yer bukan BENGKENG.





TAHUN2011
hobi membaca dtg semula dah....sekarang ni sibuk plak wat koleksi MAJALAH WANITA,PA&MA ngan RASA.biasala...pompuan normal kan,hikhikhik.....


PENUTUP:dalam banyak2 hobi paling aku suka sekali ialah membaca...aku x faham klu terjumpa org yg x minat membaca.sebelum kahwin,hubby x minat membaca tapi sekarang dia dh tersampuk sama.ish mcm pantun plak...kedua,semestinya merapu kat blog aku.biasa la suri rumah,blog ni jela jadi teman aku....nak melepak kat luar berbual ngan jiran2,ada masa tertentu je.So,moralnya?g sekolah blajo PENDIDIKAN MORAL.....kuikuikui.....

0 comments:

Post a Comment

 

AL-KISAH....ERIENA WORLD Copyright © 2011 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by web hosting